2024 május

„A tavasz utolsó  hónapja nyíló virágokkal,

                                                                                                friss gyümölcsökkel,

                                                                         a tavasz illatával tölti meg a napjainkat” 

Kedves Egyesületi Tagok! 

A közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján folytatjuk munkánkat, így május hónapra az alábbi programokat ajánljuk szíves figyelmetekbe.

1./ Május 8-9. Két napos kirándulás Pozsonyba az utazási iroda által előzetesen megküldött programnak megfelelően. További információt tartalmaz az érintetteknek mellékelten küldött részvételi jegy és utastájékoztató.  Csoportos utasbiztosítást kötöttünk  minden utas részére, melynek díját egyesületünk fizette. Az eurónál vegyétek figyelembe a belépő díjakat: 20 – 25 euro, az idegenforgalmiadót: 5 euro, plusz a költenivalót.   Az autóbuszon lehetőség lesz az utazáshoz kapcsolódó ismeretek, élmények megosztására.

Kellemes készülődést kívánunk!

2./  Május 15-én  10 órától a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében Verses Klubfoglalkozáson emlékezünk meg az Anyák napjáról. Hívunk mindenkit, aki szereti a szép verseket, hogy méltó módon köszöntsük az édesanyákat! Regisztrációs díj: 300 Ft.

3./ Május 22-én  9 órától Játszónapot tartunk. Várunk minden játszanivágyót.

 
4./. Május 23-án Tardonára kirándulunk, ahol meglátogatjuk a Jókai Mór Emlékszobát és Tájházat. Az 1848-49-es szabadságharc után néhány hónapig a településen tartózkodott Jókai Mór. Találkozás a 9.15-kor a Búza téri Volán busz pályaudvarról Kazincbarcikára induló autóbusznál, majd átszállás után Kazincbarcikáról 10.38-kor Tardonára induló autóbusszal utazunk a településre. Vissza hasonlóan egyszeri átszállással 14.06-kor Tardonáról induló busszal, 14.30-as kazincbarcikai átszállással 15.20-kor érkezünk vissza Miskolcra.  A Tájház és Emlékszoba látogatása során adományt fogadnak el, amelyre a regisztráción 500 Ft-ot kérünk befizetni.
5./ Május 30-án 11 órától látogatjuk meg a Miskolci Herman Ottó Múzeumot, amely 2024 április 30-tól két új kiállítással nyitja meg kapuit. Az  új  Képtár „A titkos és a publikus” kiállításon egy-egy – a Kövesi-, illetve a Petró-gyűjteményből kiemelt – alkotás egymással megfeleltetve teszik tanulmányozhatóvá ugyanazon mester megegyező témafeldolgozását és/vagy alkotói korszakát. A „Miskolc anno” című kiállítás tartalmazza az 1920-as évektől kezdve gyűjtött régi várost ábrázoló festményeket.  A tárlat célja, hogy a látogató időutazónak érezhesse magát a két világháború közötti, békebeli Miskolcon. Nyugdíjas csoport belépőjegy ára: 1700 Ft, amelyet a regisztráción kell befizetni, 70 év felett ingyenes. Tárlatvezetés 800 Ft/fő, amit az egyesület fizet.

A Közgyűlés elfogadta az egyesület 2024. évi programját, amely igen gazdag eseményeket kínál számunkra. Az előre tervezhetőség érdekében mellékelten megküldöm.  Rajtunk múlik, mit valósítunk meg belőle.

Június hónapra a berekfürdői 4 napos pihenésre már jelentkeztünk (június 10-13.) Előzetes foglalás megtörtént. A teljes összeget majd ott kell fizetni.

Július 30-31-én 2 napos kirándulást tervezünk a Velencei tó környékére és a Balaton felvidékre. Az utazási iroda által  összeállított programot  mellékeljük.   Aki e csodálatos kirándulásra velünk tart, a regisztráción 20 000 Ft előleg befizetésével jelentkezzen.

Tájékoztatás: A Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete és a MRC-Radiológia Egészségügyi Kft (MacroKlinika Miskolc Arany J. tér 1.) között létrejött Együttműködési Megállapodás alapján, egyesületünk tagjai és közvetlen hozzátartozói részére az MRC magánegészségügyi szakrendelési árból 10 % kedvezményt biztosít azok részére, akik az egyesület által kiállított, névre szóló nyilatkozatot bemutatják.

Akik ezt a szolgáltatást igénybe szeretnék venni, a nyilatkozatot az elnökségtől kérhetik.

Egyéb! 

A NYÉSZ által szervezett  Nyugdíjas  Dalkörök  és Táncosok megyei versenye  2024. május  31-én (péntek) 10.óra . Helye:  Szikszó  Inkubátorház   -Kulturális  Központ    3800. Szikszó  II .Rákóczi F. 33. A versenyen fellépnek egyesületünk tagjai, a „Városi Vadvirágok Daloskör” A fellépőkön túl várják az érdeklődőket is. A részvételi díj egységesen 500 Ft.

A részvételijegyeket előzetesen kell igényelni. A regisztráción jelezze, aki részt szeretne venni ezen a rendezvényen.

Regisztráció 2024. május 6-án 9-11 óra között Vármegyeháza B. ép. 19. sz.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a programokra!

Miskolc, 2024. április 29.

                                                                                Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.