2024 április

Kedves Egyesületi Tagok!                  

I./ A Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete Alapszabályában foglaltak szerint,

                                              2024. április 17-én 10 órára

összehívjuk, a 2023. évi munkáról szóló beszámoló és elnökséget, valamint Felügyelő Bizottságot választó közgyűlést.               

                         Helye: Vármegyeháza Díszterem, Miskolc Városház tér 1.

      Napirend:

  1. Beszámoló az egyesület 2023. évi munkájáról, közhasznúsági  tevékenységéről.   

              Előadó: Siska Andrásné elnök                       

  • Beszámoló a 2023. évi gazdálkodásról.   

                                     Előadó: Szabó Emil alelnök

            3.   A Felügyelő Bizottság jelentése az egyesület működéséről,

                    gazdálkodásáról. 

                                         Előadó: Zsemberi Barnabásné a Felügyelő Bizottság

                                                              elnöke

           4.    A 2024. évi program előterjesztése, elfogadása.

                           Előadó: Dankó Géza a Kulturális Bizottság elnöke

5 . A 2024. évi költségvetés megvitatása, jóváhagyása.

                            Előadó: Szabó Emil alelnök

              6.  Beszámolók elfogadása, szavazás.

              7. A Jelölő Bizottság beszámolója.

                        Előadó: Szabó Valéria a Jelölő Bizottság elnöke

 8. Az elnökség és a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása.

 9. Az Alapszabály módosítása

                            Előadó: Siska Andrásné elnök

10.  Egyebek.            

A téma fontosságára, határozatképességre való tekintettel, minden egyesületi tag megjelenésére számítunk és kérjük aktív részvételüket!

Amennyiben a fenti időpontra összehívott közgyűlés határozatképtelen, a hatályos jogszabály értelmében ugyanezen napirendi pontokkal 2024. április 17-én 10.30 órára ismételten összehívjuk a Megyeháza Dísztermébe. Ez esetben a megjelent létszámtól függetlenül a közgyűlést határozatképesnek kell tekinteni.

Április havi további programok:

1./  Április 3-án 9 órától játszónapot tartunk. Helye : Vármegyeháza B .ép. 19. Mindenkit szeretettel várunk. Gyertek töltsünk együtt néhány órát, gondtalanul, jó hangulatban!

2./ 2024. április 9-én látogatást teszünk a Bükki Nemzeti Park Szeleta Látogatóközpontba, amely  „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállításán bemutatja: a Bükk természeti kincseit, különleges földtörténetét, egyedi vízrajzát és barlangrendszerét, a kaptárköveket, a hegység jellemző növény- és állatvilágát, valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit. Utána Lillafüreden József Attila szobránál a klasszikus és kortárs magyar költők verseit meghallgatva ünnepeljük a Magyar költészet napját. 13.30 óra után a Tókert vendéglőben lehetőség van ebéd elfogyasztására, melynek ára: 4100 Ft.                                                      Találkozás az 1-es busz Majális parki végállomásánál 9.30 órakor, a látogatóközpontból a 12.05 -kor Felső-Majlátról induló 15-ös busszal utazunk a Palotaszálló megállóig, majd rövid séta után a Függőkertben lévő József Attila szobornál tartjuk a megemlékezést. A megtartandó költészet napi megemlékezés műsorának összeállításához jelentkezőket várunk a regisztráció során Dankó Géza Kulturális bizottság elnökénél, a választott vers megjelölésével, vagy az általa javasolt és adott verssel.  A látogatóközpontban  a belépőjegy ára nyugdíjasoknak 1500 Ft, a kiállításon a vezetés díja 10-35 fős csoport esetén 3500 Ft/csoport, amelyet az egyesület fizet. Regisztráción kell befizetni: Ebéd ára 4.100 Ft, látogatóközpont belépő 1.500 Ft.

3. 2024. április 25-én 14 órától a Miskolci Herman Ottó Múzeum Timármalom utcai Régészeti Látványtárba látogatunk. A megközelítés a 21-es autóbusz Timármalom utcai megállóig a Tiszai pu-ról 13.10-kor induló, vagy Diósgyőr felől a Berekaljáról 13.30-kor induló 21-es autóbusszal. A belépőjegy ára nyugdíjasoknak 800 Ft, 70 év felettieknek ingyenes. A tárlatvezetés egységesen 200 Ft/fő, amelyet az egyesület fizet.

Fontos információk!

— 2024. május 8-9-én Pozsony és környékére szervezünk 2 napos kirándulást. Az erről szóló tájékoztató szerint a részvételi díj: 52 800 Ft. Ebből 25000 Ft előleget a jelentkezők  már befizettek. A különbözetet 27 800 Ft-t kérjük a március 25-ei regisztráción befizetni.  Csoportos utasbiztosítást megkötjük, ennek költségét egyesületünk fizeti. A belépőjegyek áráról (euró), későbbiekben adunk tájékoztatást.

–Az ELIT cipő gyár tájékoztatása szerint elkészültek a gyógycipők azok részére, akik 2023. december 5-én rendelték meg.  A cipők személyesen, 2024. március 26-án 9 órától vehetők át a Megyeháza B. ép. 19-ben.

Ha van közöttünk, aki szeretne  gyógycipőt rendelni és az előzőt több mint egy évvel ezelőtt vette, jelezze felénk mert csak az esetben hozzák a szükséges technikai felszereléseket, ha több mint 10 fő igényel cipőt.

— Aki a 2024. évi tagdíj fizetési kötelezettségének még nem tett eleget, a március 25-ei regisztráción  még lehetősége van pótolni.

SZJA 1%-ról

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-t egyesületünknek ajánlották fel! Szívesen fogadjuk most is! Adószám: 18421167-1-05.

Regisztráció időpontja: 2024. március 25. 9-11 óráig a Megyeháza B. ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk programjainkra.   

                                     Üdvözlettel:                                                         Siska Andrásné

Comments are closed.