2023 október

Kedves Egyesületi Tagok! 

Sok néphit és évforduló kötődik október hónaphoz, többek között október elseje az Idősek Világnapja, ezért a hónapot az idősek hónapjának is szokták nevezni.

1./ 2023. október 5-én 15 órai kezdettel a Megyeháza Éttermében hagyományos Idősek napi ünnepséget tartunk. A köszöntők elhangzását követően műsorral emlékezünk meg az Idősek Világnapjáról. Az ebben szerepelni kívánók a regisztráció során jelezzék szándékukat, a műsorban vállalt vers, egyéb műsorszám (ének, zene, tánc, próza, humor stb.) megjelölésével. ( Az alábbi verseket ajánljuk figyelmetekbe, de természetesen saját választást is szívesen hallgatunk. Kosztolányi Dezső: Üllői-úti fák, Ágh István: Megmondanád az öregség kezdetét? (részlet), Bari Gábor: Nemzedékek útján, Miniska Zsejke: Az örök fiatalság, Riczu Joli: Szonett az öregekért.) A jelzett verseket a regisztráción lehet elkérni.  Kellemes szórakozást, beszélgetést kívánunk!

 Részvételi díj tagoknak: 1500 Ft/fő, vendégeknek: 3500 Ft/fő.  Az est költségének nagy részét az egyesület fedezi.

2./ 2023. október 12-én , mint azt a szeptemberi levélben jeleztük és a szeptember 4-i regisztráción lehetőség volt jelentkezni – Vácra kirándulunk.

 Indulás 6.30 kor a Tiszai pu-ról a Budapest Keleti pu-ra induló IC-vel. A helyjegyet csoportosan váltjuk meg. A Keletiből trolibusszal a Nyugati pu-ra, ahonnan a 9.15-kor induló vonattal Vácra utazunk. Érkezés menetrend szerint 9.55-kor. A 65 éven aluliak egyénileg váltják meg a vonatjegyet  2. osztályra. Vissza  Vácról a 15.04 kor induló vonattal, majd a Nyugati pu-ról trolibusszal a Keleti pu-ra, onnan a 16.25 órakor a induló IC-vel Miskolcra utazunk, amelyre szintén csoportosan váltjuk meg a helyjegyet. Budapesti tömegközlekedéshez a 65 éven aluliak egyénileg biztosítsanak maguknak legalább 2 db BKV jegyet. 

Vácra érkezést követően kétórás belvárosi idegenvezetés során ismerkedünk a város főbb nevezetességeivel. A városnézés után a Pannónia Házban a Sajdik karikatúra, Vasba öntött történelem kiállítást tekintjük meg. Belépőjegy: csoportkedvezménnyel: felnőtt 1200 Ft, nyugdíjas 600 Ft, 70 éven felülieknek ingyenes. A kiállítás megtekintése két csoportban lehetséges, a tárlatvezetés költségét az Egyesület fizeti. Míg az egyik csoport a kiállítást tekinti meg, a másik a Pannónia Ház udvarában a Vertel Andrea keramikus „Tündérkert” című kiállítását nézheti meg.

Az eltelt időre tekintettel kérjük,  a regisztráció során a kiránduláson való részvételt az érintettek erősítsék meg, hogy helyjegyet csak a ténylegesen utazóknak vásároljunk!

3../ Október 18-án délelőtt 9 órakor tartjuk a legközelebbi „Játszóházi” összejövetelünket, a Megyeháza B.ép. 19 sz. klubhelyiségben, mindenkit szeretettel várunk.

4./ Október 25-én de. 10 órakor, folytatva a korábbi előadást, vetítéses úti beszámolót hallgathatunk, nézhetünk meg „Laoszi kalandozás” címmel, Török Gábornétól. Helyszín: Megyeháza B.ép. 19. klubhelyiség. Érdekes, számunkra nem minden napi környezettel ismerkedhetünk meg.  

-Tájékoztatom az érintetteket:

     – Átmenetileg az örömtánc hétfőn reggel 9 órától lesz megtartva a TESZ-ben. Minden mozogni vágyót várunk.

 -A gyógytornát érdeklődés hiányában, néhány hétre felfüggesztjük. Ha lesz érdeklődés továbbra is megszervezzük, de minimum 5 főnek meg kell lenni.

Ajánlott programok:

5./NYÉSZ szervezésében a hagyományos „Nemzedékek Találkozójára október 6-án 10 órától Kazincbarcikán az Egresi Béni Művelődési Házban kerül sor. A műsorban szerepelnek majd egyesületünk tagjai, a Városi Vadvirágok Daloskör is. Bizonyára gazdag kulturális élményben lesz része azoknak, akik meghallgatják az ott fellépőket. Volán autóbusszal könnyen megközelíthető. Belépő díj nincs.

6./ Miskolc Megyei Jogú Város és a NYÉSZ szervezésében október 8-án 10 órai kezdettel a Miskolci Művészetek Házában hagyományőrző és hagyományteremtő szándékkal Népdal Gálát rendeznek. Belépő díj nincs, de aki részt szeretne venni ezen a rendezvényen regisztráción szíveskedjen azt jelezni.

Kedves Egyesületi Tagok!

Közeledik az évvége és gondolnunk kell a következő évre, tervezve az új évi programokat. Kérjük az ötleteket, javaslatokat, 2024. évben hová szeretnétek eljutni, mit nézzünk meg, milyen előadásokat hallgassunk meg együtt. stb. Emailben, levélben, szóban várjuk javaslataitokat.

Regisztráció 2023. október 2-án 9-11 óra között a Megyeháza B. ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk valamennyi rendezvényünkre.

                                                                                          Üdvözlettel: Siska Andrásné

Miskolc, 2023. szeptember 23.

Comments are closed.