2021 december

Kedves Egyesületi Tagok!

Az adventi időszak, a karácsony várás, az év befejezése, valami újnak az óhajtása, várása, kiemelt időszaknak számít.  Ügyes kezű tagjaink irányításával, segítésével, egyre növekvő létszámú résztvevőkkel gyönyörű, igényes asztali díszek, karácsonyi ajándékok készültek a kézműves foglalkozásokon. Az ünnepi rendezvényeinken feldíszített asztalok, személyenkénti ajándékok várták a résztvevőket. Aktív tagjaink alkalomhoz illő gyönyörű versekkel, prózákkal, az egyesületünk Városi Vadvirágok Dalosköre közreműködésével közös karácsonyi énekek éneklésével, tettük ünnepélyesebbé, meghittebbé az együtt létet.

A járvány miatt a közös ajándék készítés, előkészület, a közös ünneplés elmaradt. Bízom benne, hogy mindezek ellenére a karácsony hangulata, az advent, a csodavárás megjelent otthonunkban. Elkezdődött a reménykedés időszaka, valaminek a vége, valami újnak a kezdete.

A felkészülés 4 héten át tartott, lehetőséget teremtve arra, hogy érzéseinket, emlékeinket, a múlt történéseit átgondoljuk. Az ünnephez kapcsolódó adventi koszorú és gyertya színei szimbolikus, a bűnbánatra, a megtisztulásra, az örömre, a szeretet és megbocsátás lelki tisztaságára utal. Advent a jobbat várása, advent a szeretet, a remény hídja, a híd a mások szívéhez vezet. Vágyódunk a szeretetre, mert a csalódottságból, gyűlöletből, dühből, szótlanságból, láthatóan falak választják el az embereket egymástól.

A kicsik, a nagyok, szülők, nagyszülők, testvérek, barátok legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen, hogy szeressék.  Karácsonykor egy kicsit mindenki magába száll kedvesebbek, figyelmesebbek igyekszünk lenni.

Müller Péter írja: „A karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.” Mert a fény, a szeretet mindenkinek az életében ott van, csak akarnunk kell meglátni.

Mi abban reménykedjünk, hogy lesznek még szép közös ünnepeink, élményeink. Legyünk türelemmel, békéljünk meg az adott helyzettel és éljünk a lehetőséggel, díszítsük fel otthonunkat és lelkünket, így készüljünk az ünnepre. Igyekszünk mi is eljuttatni hozzátok az interneten keresztül szórakoztató, ismeretbővítő információkat, ünnepi hangulatot keltő műsorokat.

Ezúttal szeretettel meghívunk, online karácsonyi ünnepségünkre, 2021. december 20-án 17 órai kezdettel.

Csatlakozási link: https://meet.google.com/ycb-bgig-bwo

Várunk a képernyő elé, már 16.30 órától.

Ne feledjétek azt a kedves szokásunkat, hogy a „cetlin„kihúzott nevű társunknak telefonon kívánunk áldott, szép ünnepet! A „cetli húzást”már második éve nem tudjuk megoldani, ezért azt javaslom, hogy akit az elmúlt karácsonykor felhívtunk, köszöntöttünk, tegyük meg most is!

Ez évben, tárgyi ajándékként fogadjátok szeretettel a postán érkező képeslapot, karácsonyi üdvözlettel, a közepében az év során készült fényképekkel, hátlapján a következő évi naptárral.

Az Elnökség nevében

Áldott, Békés, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepet,

Boldog Új Évet és Jó Egészséget Kívánunk Minden Egyesületi Tagnak és Szeretteiknek!

                                                                                              Siska Andrásné 

Comments are closed.