2020 júliusi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

Nagy öröm, hogy megnyílt a lehetősége a közös programok szervezésének s kellő körültekintéssel, fokozottabb egymásra figyeléssel, ismét találkozhatunk.

Az Elnökség július hónapban szeretné újraindítani a 2020. évi munkatervben szereplő és – a jelenlegi helyzetben- megszervezhető programokat. Sajnos továbbra sem látszik megvalósíthatónak a programok közül néhány, így például a július hóban tervezett Aggteleki autóbuszos kirándulás.

1./  Klubfoglalkozásokat a megszokott környezetben, a TESZ helyiségében (Miskolc Soltész N.K. u. 2. kapukód: 123 kulcs 2486) tervezzük az alábbiak szerint:

  • Július 8-án 14.30  óra. Versek sorozatunkban, hosszú idő után ismét találkozhatnak a verskedvelő egyesületi tagok. Mindenki hozza magával kedvenc versét és ossza meg azt a résztvevőkkel! Regisztrációs díj: 200 Ft.  
  • Július 15-én 14.30 óra.  „Világ, kulturális örökség” sorozatot folytatva Kínáról szóló második előadásra kerül sor. (az emlékezetes, nagysikerű előadás első részét februárban már hallottuk.)   Előadó: Bozsik Sándorné dr.

Regisztrációs díj: 200 Ft.   (Akik a márciusi, de elmaradt előadásra regisztráltak és befizették a regisztrációs díjat, azok csak jelezzék a részvételi szándékukat.

2./  Kirándulás, közös séta, Lillafüreden, a Tókert Vendéglőben közös ebéd, július 21-én:  Utazás egyénileg a Felső-Majláth végállomásról induló 5-ös jelzésű 9,50-kor induló autóbusszal, vagy a LÁEV Dorottya utcai végállomásról induló Erdei Kisvasút 9,30-kor induló járatával. ( A kisvonatra a teljes árú menetjegy 1300 Ft, kedvezményes – 65 év felett – jegy 900 Ft.) A program keretében séta Lillafüreden, a Hámori tó körül és a Függőkertben a József Attila szoborhoz. Kérjük a jelentkezőket, hogy a regisztráció során a Kulturális Bizottságnál jelezzék, hogy milyen a Föld Napi megemlékezéshez, vagy Lillafüred természeti értékeihez és Hermann Ottó munkásságához kapcsolódó ismertetőkkel, József Attilához kapcsolódó versekkel, írásokkal szeretnének részt vállalni a rendezvény sikeres megvalósításában! A programot a Tókert Vendéglőben elfogyasztott közös ebéddel zárjuk. Részvételi díj: 1300 Ft.

3./  Ismert mindannyiunk előtt, hogy a járványveszély miatt az április hónapban tervezett 3 napos Észak-Erdély – Máramaros autóbuszos kirándulást az Utazási Irodánál szeptember 16-18-ára ütemeztük át. A járványveszély megszűntetésével megnyílt a lehetősége az utazásnak. Ezért kérjük mindazokat (45 fő) akik , erre a kirándulásra jelentkeztek illetve befizették a 10000 Ft előleget, erősítsék meg részvételi szándékukat, a július 6-i regisztráción! A részvételi díj hátralévő részét (23000 Ft) augusztus 24-én tervezzük összeszedni. A részvételi díj 40 fő utas esetén érvényes, amennyiben a létszám ez alá csökken, úgy 4000 Ft-tal emelkedik.

(Az utazási iroda tájékoztatása szerint, az Utazási Szerződés alapján, ha az utas lemondja az utazást, vagy gondoskodik maga helyett más résztvevőről, vagy az előleget 5000 Ft levonásával fizetik vissza.  A világjárvány miatt egy esetben jogosult az utas a befizetett, teljes összeg vissza igénylésére az utazásszervezőtől, ha a szerződés megkötését követően a külpolitikáért felelős minisztérium által vezetett honlapra felkerül az „utazásra nem javasolt” célországok közé az adott utazás során meglátogatni kívánt ország. Ilyenkor fennáll az a lehetőség, hogy a felek a szerződést közösen módosítsák, akár úgy is, hogy egy más időpontra átfoglalják az utat.)

Véget ért a karantén! Ugye hiányoztak a kulturális látnivalók, izgalmas, sokszínű programok és a jó társaság? Máramaros egy külön, szinte érintetlen kis világ Erdélyen belül, sok mindent megőrzött a múltból. Kár lenne elmulasztani!    

4./   Június 3-4-5-re meghirdetett beregfürdői,3 napos üdülés, az ismert okok miatt, elmaradt. A befizetett 5000 Ft előleget a regisztráción visszafizetjük.

Regisztráció időpontja: 2020. július 6.   9 – 11 óra között, Megyeháza B. ép. 19-es helyiség.

Abban a reményben, hogy Mindannyian jó egészségben vészeltétek át ezt az időszakot, várunk szeretettel a regisztráción s a programokon.

Miskolc, 2020. június 22.

                                   Üdvözlettel az elnökség nevében:      Siska Andrásné

Comments are closed.