2020 augusztusi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

E szeszélyes nyár közepén az alábbi programokat javasoljuk augusztusi hónapra.

1. Augusztus 5-én séta az történelmi Avason, szakképzett idegenvezetővel. Találkozás 10 órakor az Avasi Kilátó előtt, innen indulunk lefelé, közben ismerkedünk a régi épületek és pincék történetével, fejlesztési elképzelésekkel, majd megtekintjük a felújított Avasi Református Templomot. ( Itt szájmaszk használata kötelező.) Sétánk az Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince meglátogatásával ér végett, ahol egy közös ebéd elfogyasztására van lehetőségünk. Utazás a Centrumtól induló 35-ös busszal vagy a Villanyrendőrnél megálló 34-es járattal.  Részvételi díj tagoknak 2.000 Ft/fő.  Az idegenvezetés és a pincelátogatás díját az egyesület fizeti.

2. Augusztus 12-én 14.30 órakor, „Világ, kulturális örökség” sorozatot folytatva, Japánról szóló előadás 1. részét hallgatjuk meg,  a TESZ helyiségében (Miskolc Soltész N. K. u. 2. kapukód: 123 kulcs 2486).  Előadó: Bozsik Sándorné dr. Regisztrációs díj: 200 Ft. 

3. Augusztus 26-án 14.30. Klubfoglalkozás Versek sorozatunkban „Nyárutó a magyar és a világirodalom költészetében” címmel, a TESZ helyiségében (Miskolc Soltész N.K. u. 2. kapukód: 123 kulcs 2486).  Regisztrációs díj: 200 Ft. 

4  Augusztus 27-én Kirándulás a Bükkben.  Komlóstetőről az autóbusz végállomástól, a Nagy száraz völgyi elágazáson át Tapolca végállomásig kb. 5 km-es, szintkülönbség nélküli túra, kényelmes lábbeliben! Túravezető: Harsányi József és felesége Judit, egyesületi tagunk. Találkozás 10 órakor Komlóstetőn, az autóbusz végállomáson. Utazás egyénileg: az Újgyőri főtérről 9,20-kor, vagy 9.40-kor (előtte vagy utána 20 perccel) induló 19-es autóbusszal. A túrát teljesítőket Tapolcán meghívjuk energiapótlóra és üdítőre.  Regisztráció díj: 200 Ft.

Észak-Erdélyi kirándulásról:

A szeptember 16-18.-ára tervezett Észak-Erdélyi kirándulásunkat, tekintettel a COVID 19-re, az Utazási Irodának írásban lemondtuk. Az utazási iroda válaszáról az érintetteket külön fogjuk tájékoztatni.

Regisztráció 2020. augusztus 03. 9-11 óra között a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a programokra.

Miskolc, 2020. július 27.

                                                               Üdvözlettel:             Siska Andrásné

József Attila

NYÁR

Aranyos lapály, gólyahír,
áramló könnyűségű rét.
Ezüst derűvel ráz a nyír
egy szellőcskét és leng az ég.

Jön a darázs, jön, megszagol,
dörmög s a vadrózsára száll.
A mérges rózsa meghajol –
vörös, de karcsú még a nyár.

Ám egyre több lágy buggyanás.
Vérbő eper a homokon,
bóbiskol, zizzen a kalász.
Vihar gubbaszt a lombokon.

Ily gyorsan betelik nyaram.
Ördögszekéren hord a szél –
csattan a menny és megvillan
kék, tünde fénnyel fönn a tél.

1929 nyara / 1934

Comments are closed.