2019 április havi programok

Elmúlt a tél: itt a tavasz,
minden bokor újra éled –
a földből a virágokat
előhúzzák a tündérek. „
                                 

(Végh György)

                                                                              

Kedves Egyesületi Tagok!

 A közgyűlés által elfogadott éves munkatervnek megfelelően szervezzük az április havi programokat.

  1. A húsvéti készülődés jegyében, április 4-én 9 órai kezdettel a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében kézműves foglalkozást tartunk. A klubfoglalkozást hagyományosan Zsemberi Barnabásné és Répási Ilona tartja. A résztvevők ollót, tapétavágót és köröm reszelőt hozzanak magukkal. Regisztrációs díj 300 Ft.
  2. április 10-én, szerdán hagyományainknak megfelelően a Költészet Napjához közeledve Lillafüredre kirándulunk.

A 9.50 órakor induló 5-ös (vagy a 9.20 órakor induló 15-ös) járatról Felső- Hámor megállóhelyen kell leszállni, találkozás 10 órakor a sziklafallal szemközti buszmegálló melletti területen. Innen teszünk egy sétát a Felső- Hámori völgyben (Palota utca), ahol megtekintjük a Szent Flórián és Magyarok Nagyasszonya templomot, valamint a Kohászati múzeumot. (A sétához kényelmes lábbeli ajánlott!)

Ezt követően 12 órától a Palotaszálló függőkertjében a József Attila szobornál ünnepi műsorral köszöntjük a magyar költészet napját, majd elhelyezzük az emlékezés virágait. (Regisztráción várjuk a műsorban közreműködők jelentkezését.) A megemlékezés után, 13 órától közös ebéd a Tókert étteremben.

Délután – 15 órától – az Anna mésztufa barlang megtekintését javasoljuk. A barlangba a csoportos látogatás óránként indul maximum 35 fővel, de két csoport esetében 10 perc elteltével is indítanak túravezetést. Belépőjegy ára nyugdíjasoknak: 600 Ft/fő.

Napi programunkhoz csatlakoznak a Felsőzsolcai Nyugdíjas Klub tagjai.

Rendezvényünket a „Humán Integra Alapítvány” is támogatja.

Regisztrációs díj: 600.-Ft/fő. Akik az Anna-barlangi túrán részt kívánnak venni további 600 Ft/fő.

  1. Április 24-én 14.30 órakor a TESZ Közösségi térben (Miskolc, Soltész N. Kálmán u.2.) kóstolással egybe kötött előadásra kerül sor; Két szenvedélyünkről; a kávéról és a csokoládéról. Előadó: Lengyelné Sári Éva. Regisztrációs díj: 300 Ft.

 

Ajánlott programok:

  • A Felsőzsolcai Kulturális Egyesület szeretettel hívja és várja az érdeklődőket, március 29-én 17 órai kezdettel Felsőzsolcán a Rendezvények Házában tartandó Népzenei és Néptánc Gálára. Belépés ingyenes.
  • Április 11-én 10 órai kezdettel Encsen a Művelődési Házban, Költészet napi versmondó verseny, a NYÉSZ szervezésében.
  • Április 26-án 15 órai kezdettel Alsózsolcán a Művelődési Házban „Nyugdíjas Dalosok Vetélkedője”, szintén a NÉSZ szervezésében. Mindkét rendezvényre lehet jelentkezni közreműködőnek és közönségnek is. Bővebb információ a regisztráción.

 

Isztria és a Plitvicei – tavak csodái. Az Adria Holiday Utazási Irodával közösen 3 napos  kirándulást szervezünk az Istriára és a Plitvicei tavakhoz. Kirándulás tervezett időpontja: 2019. május 28-29-30. Várható részvételi díj Kb. 50 000 Ft, amelyet három részletben kell befizetni. Akik az első részletet már befizették azok a második részletet, szintén 15 ezer forintot az áprilisi regisztráción szíveskedjenek befizetni. Stornó és utasbiztosítást a csoportnak megkötjük, azért külön fizetni nem kell.  Ha még valaki csatlakozni szeretne a kirándulókhoz, van még hely, várjuk szeretettel.

-Figyelem! Nefeledjétek el emlékeztetni az ismerősöket, barátokat, hogy adójuk 1 %-áról rendelkezzenek és utaltassák a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének! Adószám: 18421167-1-05. Köszönjük!

 

Regisztráció 2019. április 1-én (ez nem vicc)  9-11 óráig a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében.

Mindenkit várunk szeretettel rendezvényeinkre.

Miskolc, 2019.március 25.

Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.