2024 június

Kedves Egyesületi Tagok!

Következő időszak programajánlataink!

1./ Június 6-án 14  órától a Megyeháza B épület 19-es helyiségében meghallgatjuk tagtársunk, dr Ábrányi Katalin előadását „Időskori mentális problémák” címmel. Az előadás érinti  rettegett ismeretlen-ismerősünk, az időskori demencia és Alzheimer kór problémakörét is. Regisztrációs díj: 300.-Ft

2./ Június 10-13. Berekfürdői a Touring Hotelben valamint a Gyógy és Strandfürdőben töltünk el 3 éjszakát, 4 napot. Indulás június 10-én reggel 5.30 órakor a Búza-térről  Szegedre induló volánautóbusszal. Érkezés 7.41 órakor Berekfürdő Gyógy és Strandfürdőhöz. Szobák elfoglalásáig a csomagmegőrzés és a fürdőbelépő biztosított. Mellékelten küldöm a hoteltől kapott visszaigazolást ahol további információkhoz juthattok.  Előzetesen az alábbi adatokat kérik, ezért szíveskedjetek nekem ezeket az adatokat rövid úton eljuttatni.         Név………………………………          irányítószám, lakcím………………    Szül.hely, idő……………………Okmány azonosító-………………… Rendszám ………………………………..    Speciális étkezés:………………………. Kellemes pihenést kívánunk!

3./ 2024. június 19-én Budapestre kirándulunk. Meglátogatjuk a Gül Baba Türbét és rózsakertet, valamint a Margitsziget nevezetességeit A Rózsadomb délkeleti lejtőjén – támfalakkal övezett, rózsákkal beültetett kertben – áll Gül baba síremléke. Indulás a Tiszai pályaudvarról 7.33-kor induló Hernád IC-vel… A Keletiből a Nyugati pályaudvarra a 73-as trolival, majd innen a 191-es BKV busszal a Mansfeld Péter park megállóig utazunk, majd rövid sétával jutunk el a türbéhez. Itt 11 órától tárlatvezetésen veszünk részt, amelynek díja 15000 Ft/csoport, ha a  létszám meghaladja a 30 főt, akkor két csoportban. Utána a panorámát megtekintve sétálunk a levezető lépcsőkön a Margit híd budai hídfőjénél lévő a 4-es, 6-os villamos megállóig, innen a Margitszigeti megállóig. A sziget kb. 2800 méter hosszú, legszélesebb pontján kb. 500 m széles, történelmi és kulturális szempontból is izgalmas, szinte magába zárja a magyar történelem fontos korszakait, őrzi a leghíresebb magyar költők és írók nyomát. Megnézzük és hallgatjuk a zenélő szökőkutat, a Ferences kolostor romjait, a Rózsakertet, a Víztornyot.  A szigetről a 26-os BKV busszal a Nyugati, innen trolibusszal a Keleti pályaudvarra, majd a 16.25-ös Hernád IC-vel Miskolcra utazunk. A helyjegy ára elővételben 2×650 Ft, melyet csoportosan veszünk meg. A 65 év alattiak egyénileg váltanak a vonatra és a BKV járatokra menetjegyet! Tagoknak a tárlatvezetés díját az egyesület fizeti. A regisztráción fizetendő 1300 Ft a helyjegyekre, a vendégek plusz 500 Ft-t a tárlatvezetésre.

4./ Június 26-án 9 órától játszónap. Minden játszani, beszélgetni vágyót szeretettel várunk.

5./ 2024. június 27-én látogatást teszünk az Avason, a Hideg soron található zsidó temetőben, ahol – az ígéretek szerint – a temető gondnoka fog kalauzolni. Megismerhetjük a sírköveken lévő jelképeket, a zsidó temetkezési szokásokat, valamint felkeressük a híresebb miskolci személyek síremlékeit. A temető után felkeressük a felújított Avasi Kilátót és környezetét. Gyönyörködhetünk a kilátásban. Találkozás: 10.00 órakor az Avas tetőn lévő busz végállomáson. Az Újgyőri főtérről (29-es), a Villanyrendőrtől:  34, 35, 36, a Selyemrét felől a 30-as, 31-es járatokkal. Regisztráción fizetendő (adományra): 300 Ft.

6./Július 30-31-én kirándulunk a Velencei tó környékére és a Balaton felvidékre. A létszám teljes, a programot legutóbb mindenkinek megküldtük, mely szerint ;

„Részvételi díj: 49.500 Ft/fő  A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli, a vacsora és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépők, az idegenforgalmi adó (500 Ft/fő 18-70 év között) és az utasbiztosítás díját. Csoportos utasbiztosítást kötünk, és mint eddig mindig, azt az egyesület fizeti. Aki a 20000 Ft előleget befizette, a különbözetet, vagyis 29500 Ft-t a június 3-ai regisztráción szíveskedjen kiegyenlíteni.

7./Tájékoztatásul mellékelem a következő, tervezett  kirándulásunk programját, hogy az időt és az anyagiakat is tervezni tudjátok.  2024. szeptember 18-20. (3 nap/2 éjszaka) Máramaros–Szatmár (Miskolc – Szatmárnémeti – Koltó – Máramarossziget – Szaplonca – Koltó –  Nagykároly – Miskolc ). Erre a programra majd július hónapban lehet regisztrálni, előleg befizetésével.

Más!

–Az ELIT cipőgyár képviselőjének tájékoztatása szerint elkészültek a gyógycipők azok részére, akik 2024. március 26-án rendelték meg.  A cipők személyesen, 2024. június 7-én 9 órától vehetők át a Megyeháza B. ép. 19-ben.

Ha van közöttünk, aki szeretne  gyógycipőt rendelni és az előzőt több mint egy évvel ezelőtt vette, jelezze felénk mert csak az esetben hozzák a szükséges technikai felszereléseket, ha több mint 10 fő igényel cipőt.

Kedves Egyesületi Tagok!

Mellékletben küldöm a következő időszak programját.

Üdvözlettel: Siska AndrásnéRegisztráció: 2024. június 3.  9-11 óra között Vármegyeháza B . ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk programjainkra.

Miskolc, 2024. május 27.

                                                      Üdvözlettel:                                                  Siska Andrásné

Comments are closed.