2023 október

Kedves Egyesületi Tagok! 

Szeptember havi programunkkal megnyitjuk őszi eseménysorozatunkat.

1.2023. szeptember 6. szerda 10.00 óra. Hagyományos rendezvényünket „Ma a férfiak főznek” címmel, Felsőzsolcán a Sportpályán tartjuk. (Felsőzsolca Sport u.1.)   A helyszínen lehetőség van sportolásra, 11 órától táncra stb. Ennek megfelelően válasszuk meg öltözetünket, jó alkalom az egyen póló viselésére.

A férfiak a vendéglátáson túl szeretnének jó hangulatot teremteni, ezért a babgulyás, fánk és a „hangulatfokozók” elfogyasztását követően vidám történetekkel, anekdotákkal szórakoztatják majd a jelenlévőket. Az ebben szerepet vállalók a helyszínen jelentkezzenek a moderátornál. Az étkezéshez szükséges eszközöket igyekszünk biztosítani kanál kivételével, ezt mindenki hozzon magával. A kellemes kikapcsolódáshoz, jó hangulathoz, zenei szolgáltatás is biztosított. Gyertek töltsünk együtt, ismét egy szép napot!                                                                                                      

A helyszín megközelíthető a 7-es autóbusszal, amely a Búza-térről indul és Felsőzsolcán a Kassai úti megállóban kell leszállni.                                                                            Regisztrációs díj tagoknak: 2500 Ft, vendégeknek 3500 Ft. A rendezvény költségének 50 %-át az egyesület költségvetéséből fedezzük.

2.  Szeptember 13-án délelőtt 10 órakor tartjuk a legközelebbi

Játszóházi” összejövetelünket, a Megyeházán a klubhelyiségben. Szeretettel várjuk a játszani, beszélgetni vágyókat!

Regisztrációkor kérem, jelezze részvételi szándékát.

3. Szeptember 14-én du. 14.30 órától a Megyeháza B.ép. 19. klubhelyiségében irodalmi délutánt tartunk Kedvenc költőink a szőlő, a bor dicséretéről címmel. Várjuk az irodalmat kedvelőket és kedvenc verseiket. Regisztrációs díj: 300 Ft.

4.Szeptember 21-én szerdán autóbuszos kirándulást szervezünk Miskolc-Aggtelek- Jósvafő- Szinpetri- Perkupa- Szalonna- Edelény útvonalon. Részletes tájékoztatót mellékelem. Részvételi díj, amely tartalmazza az autóbuszos utazás és az idegenvezetés költségét, egyesületi tagoknak 6500 Ft-t, vendégeknek 7800 Ft-t, amit a regisztráción kell befizetni. Az egyesületi tagok utazási költségét  Miskolc Megyei Jogú Várostól kapott pályázati összegből egészítjük ki. Csoportos utasbiztosítást kötünk s minden utazó részére az egyesület fizeti. 

5. Szeptember 28-án csütörtökön 14.30 órakor a TESZ helyiségben (Miskolc, Soltész Nagy K. u. 2. II. em. 4. (kapu kód: 123kulcs2486)  Előadást hallgathatunk meg a „A környezetvédelemről, a környezettudatosságról”. Előadó:Hubay Dóra építészmérnök. A környezetvédelemről, természetvédelemről igen sokat hallunk, de a minden napokban, mennyire vagyunk környezettudatosak?! Hallgassuk meg együtt, mint mond erről egy szakember. Regisztrációs díj: 300 Ft.

             Nyári szünet után abban az esetben folytatjuk a gyógytorna és az örömtánc foglalkozások szervezését, ha arra megfelelő számú jelentkező lesz. Ezért a regisztráción kérjük jelezzétek, hogy ki melyik foglalkozáson szeretne részt venni. 

            – Gyógytorna minden kedden a délelőtti órákban kerülne megtartásra a Megyeháza klubhelyiségben.( B.ép.19.) Legalább 5 fő részvételével, 30 perc 1500 Ft/fő.

              – Örömtánc csütörtökön délelőtt 9 óra a TESZ helyiségben ( Miskolc, Soltész N. Kálmán u. 2. II.e.4. (kapukód: 123kulcs 2486) A foglalkozások egy órásak és 800 Ft/fő. Korábbi megbeszélés szerint, következő táncóra szeptember 7-én 9 óra.

Októberi előzetes:  

  A 2023.évi programunkban szereplő váci kirándulást október 12-én tervezzük. A szervezés során számos tényezőt figyelembe kell venni, ezért feltétlen szükséges a résztvevők számának ismerete!

 A kirándulás tervezett programja: Indulás 6.30 kor a Tiszai pu-ról a Budapest Keleti pu-ra induló IC-vel , a helyjegyet csoportosan váltjuk meg. A Keletiből trolibusszal a Nyugati pu-ra, ahonnan a 9.15-kor induló személyvonattal Vácra utazunk. Érkezés 9.55-kor. A 65 éven aluliak egyénileg váltják meg a vonatjegyet  2. osztályra. Vissza  Vácról a 15.04 kor induló személyvonattal, majd a Nyugati pu-ról trolibusszal a Keleti pu-ra, onnan a 16.25 órakor a induló IC-vel Miskolcra utazunk, amelyre szintén csoportosan váltjuk meg a helyjegyet, a regisztráción beszedett összegből. Budapesti tömegközlekedéshez a 65 éven aluliak egyénileg biztosítsák maguknak legalább 2 db BKV jegyet.

 Vácra érkezést követően kétórás belvárosi idegenvezetés során ismerkedünk a város főbb nevezetességeivel, melyeket kívülről lesz lehetőségünk megtekinteni.
• Váci dóm, mely Magyarország harmadik legnagyobb székesegyháza, Konstantin tér épületei a Püspöki Palotával, Szentháromság tér és a Szentháromság oszlop, melyet az 1740-41-es pestisjárvány megszűnéséért hálából állítottak a túlélők, Piarista templom,
• Március 15. tér nevezetes épületei: Városháza, Curia, Nagypréposti Palota, Siketnéma Intézet, Fehérek temploma • Váci Fegyház és Börtönt • és végül a Kőkapu, mely Magyarország egyetlen diadalíve, és amelyet Mária Terézia látogatásának tiszteletére építtetett Migazzi Kristóf váci püspök1764-ben.. Az idegenvezetés 35 fő-ig 1 idegenvezetővel 25 EFt, 35-70 fő-ig 2 idegenvezetővel 45 EFt.

A városnézés után az alábbi múzeum, kiállítás megtekintését tervezzük: Pannónia Ház Vác, Köztársaság út 19. Sajdik karikatúra kiállítás, Vasba öntött történelem. Belépőjegy: csoport kedvezménnyel: felnőtt 1200 Ft, nyugdíjas 600 Ft. Pannónia Ház udvara: Vertel Andrea keramikus „Tündérkert” című kiállítása, Nagy Sándor, valamint Hincz Gyula szobrai láthatók. Az udvar látogatása ingyenes.

Részvételi díj; felnőtteknek: 2900 Ft, nyugdíjasoknak 2300 Ft, amelyet a regisztráció során kérünk befizetni

Regisztráció időpontja: 2023. szeptember 4. 9-11 óra között a Megyeháza B.ép.19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a programokra.

Miskolc,2023.augusztus 26.

                                                                                          Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.