2023 május

Kedves Egyesületi Tagok! 

Még az áprilisi hónap programjait igyekszünk teljesíteni s máris a májusi terveket ajánljuk szíves figyelmetekbe.                

1./ 2023. május 3-án 14.30 órakor a TESZ helyiségben ( Miskolc, Soltész Nagy K. u.2. kapukód: 123 kulcs 2486) klubdélután keretében Bozsik Sándorné dr. előadását hallgatjuk meg a „ XX. század nagy magyar államférfiai” címmel. A januári online előadás folytatása sok érdekes információt tartalmaz. Regisztrációs díj: 300 Ft.

2./ Ebben a közel sem átlagosnak nevezhető időszakban a szokásosnál is jobban várjuk a természet újjáéledését. 2023. május 10-én kirándulunk BükkszentlászlóNagysánc földvár – Irén forrás – Bükkszentlászló végállomás útvonalon (5,8 km, 220 m szintkülönbség). Túravezető Harsányi József. Indulás: Újgyőri főtérről 10 órakor induló 68-as autóbusszal Bükkszentlászlóig, a végállomásról 14.30-kor induló busszal érkezünk vissza a városba. A túrához megfelelő öltözet, lábbeli ajánlott!

3./ A május 16-17-i Duna menti kiránduláson, az autóbuszon van lehetőség egymás szórakoztatására a kirándulás látnivalóival, esetleg irodalmi vonatkozásaival kapcsolatos ismeretek átadására, vagy más szórakoztató közleményre, hogy gyorsabban teljen az utazás ideje! A kirándulásra jelentkezőknek április 17-én, a regisztráción kell befizetni az utazási költség második részét, azaz 22.400 Ft-t.

4./ 2023. május 24-én 14.30 órakor klubfoglalkozást tartunk „Versek a tavaszról” mottóval a Megyeháza B. ép. 19. klubhelyiségben. A tavasz a művészetekben is gyakran visszaköszön és többek között a magyar irodalom nagyjait is megihlette: Hozzatok és osszátok meg a résztvevőkkel a tavaszról szóló kedvenc verseket! Regisztrációs díj 300 Ft.
-Március hónapban megkezdett foglalkozásaink következő alkalmáról  ( játszóház, örömtánc, gyógytorna) a résztvevők döntenek a csoportvezetőkkel együtt. Egymás értesítése vagy új érdeklődők tájékoztatása

Ajánlott programok:

-Már ismert, de újragondolt tartalmakkal, valamint újonnan bevezetett tematikus sétákkal várja idén is az érdeklődőket a Tourinform iroda városnéző programja. A turisztikai szezonban, márciustól novemberig minden hónap második szombatján a belváros látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők különböző izgalmas tematikák mentén. A városnézésekre előzetes regisztráció nem szükséges, jelentkezni, jegyet váltani a helyszíneken lehet indulás előtt 10-15 perccel. A külső helyszíneken kizárólag készpénzzel lehet jegyet venni. A séták időtartama 1,5-2 óra.  Általában 10 órakor indul a Tourinform irodától.

Április 8.    Mulandóságunk emlékei – séta a tetemvári temetőkbe
Május 13.    Templomok, szakócák és a kocsonya – Vármegyei értéktár

Május 27.    A kisvonattól a kohászokig – Séta Lillafüreden és Hámorban
Indulás 10:00 órakor a lillafüredi kisvonat állomásépületétől.

A séták éves menetrendje a város turisztikai portálján megtekinthető.

–Miskolc város ünnepét a közgyűlés 1993-as döntése óta május 11-én tartják, megemlékezve arról, hogy 1909-ben ezen a napon adott Miskolcnak címeres kiváltságlevelet Ferenc József osztrák császár, magyar király. E naphoz kapcsolódva több kulturális és egyéb rendezvénnyel ünnepelnek a miskolciak. Valószínű ez évben is több érdekes program lesz, ebből jelenleg ezt ismerjük és ajánljuk;

XI. Borongolás az Avason. Borgasztronómiai fesztivál 2023. május 11. 17 óra.

-Március hónapban megkezdett foglalkozásaink következő alkalmáról  ( játszóház, örömtánc, gyógytorna) a résztvevők döntenek a csoportvezetőkkel együtt.  

Regisztráció 2023. április 17-én 9-11 óráig a Megyeháza B.ép. 19.

Mindenkit hívunk és várunk a rendezvényekre.

Miskolc,2023.április 2.

                                                                                         Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.