2022 október

Kedves Egyesületi Tagok!

„Száguldanak szárnyas szelek, repülnek a falevelek”. (Osváth Erzsébet  Falevelek)

A legrégibb kalendáriumban október 2-a a lombhullás kezdetét jelzi. Amennyiben a fák korábban hullatták le leveleiket, a néphit szerint a következő évben bőségre számíthatunk, de, ha lassan peregnek a falevelek, kemény telünk lesz.

Az alábbi programokat ajánljuk számotokra a következő hónapra:

 1./  2022. október 7-én 10 órai kezdettel a NYÉSZ (Nyugdíjasok Miskolc Városi és B-A-Z Megyei Szövetsége) nagyszabású Gálaműsort és Nemzedékek Találkozóját rendez a Művészetek Házában.  Belépőjegy ára: 1000 Ft/fő  amit a regisztráción kell fizetni.

2./  Sok néphit és évforduló kötődik október hónaphoz, többek között október elseje az Idősek Világnapja, ezért a hónapot az idősek hónapjának is szoktuk nevezni.

Hagyományos Idősek napi rendezvényünket október 13-én 15.30 órakor tartjuk a Megyeháza Éttermében. A rendezvény első részében előadást hallgatunk meg „A korunknak és egészségi állapotunknak megfelelő mozgás fontossága, és a rendszeres mozgás hiányának lehetséges következményei” címmel dr. Ábrányi Katalin ortopéd szakorvos előadásában.

Ezt követően: Az ünnepi köszöntő elhangzása után, a Városi Vadvirágok Daloskör és tagjaink által előadott műsorral szórakoztatjuk egymást. A vacsora elfogyasztása után baráti beszélgetésre van lehetőség. A regisztráció során jelentkezőket várunk, versek, próza, vagy az alkalomhoz illő egyéb műsorszámok előadására!

Az est költsége: 5400 Ft/fő. A tagoknak ennek felét, 2700 Ft-t,  vendégeknek a teljes összeget kell fizetni.

3./ Gyönyörködjünk az őszi erdő szépségeiben!  Október 20-án kirándulás a Bükkszentkereszt- Fehérkő- Lillafüred útvonalon! A távolság 8 km, emelkedés 138 m, lejtés 423 m, a túra időtartama 3,5 óra, nehézségi foka a Bükki Csillagdába történt túrához hasonló. Túravezetést Harsányi József tagtársunk vállalta, aki gyakorlott természetjáró, túravezető. Indulás Bükkszentkeresztre a Búza téri buszmegállóból 8.50-kor induló Volán busszal. Lillafüredről az 5-ös, 15-ös busszal utazhatunk vissza Miskolcra. Regisztráció díj: 200 Ft-ot.

 4./     Október 26-án Klubfoglalkozás Ősz az irodalomban mottóval „Az Ősz az az évszak, ami arra tanít, hogy a változás is lehet gyönyörű” Mindenkit várunk, hogy ossza meg velünk kedvenc versét, írását az őszről, vagy bármilyen általa választott témában. Helyszín: a Megyeháza B. ép.19.szoba (Egyesületi iroda) Regisztrációs díj: 200 Ft.

5./  Október 27-én színházlátogatás és városnézés Kassán. A kassai magyar nyelvű színházban megtekintjük, Carlo Goldoni: Bugrisok című zenés komédiát  ezt követően városnézés idegenvezetővel, majd megkóstoljuk  a helyi konyha ízeit. Bővebb információt a későbbiekben tudunk adni. Jelentkezés a regisztráción.

  Kedves Egyesületi Tagok!

Emlékeztek, augusztus hónapban gyógycipő rendelésre volt lehetőségünk. 24 pár cipőt rendeltünk akkor, aminek a gyártása folyamatban van. A gyár tájékoztatása szerint október második felében lesz próba. A pontos időpontról külön fogjuk tájékoztatni az érintetteket. Azóta többen érdeklődtek lehet e még cipőt rendelni. Ezért kérem, hogy aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni kérem, hogy a regisztráción jelezze, mert abban az esetben lesz ismételten újaknak méretlevétel ha legalább 10 fő jelentkezik. 

Közeledik az évvége és gondolnunk kell a következő évre, tervezve az új programokat.

Kérem, segítsetek nekünk; új ötleteket, javaslatokat várunk, hová szeretnétek eljutni, mit nézzünk meg, milyen előadásokat hallgassunk meg együtt. stb. Emailben, levélben, szóban várjuk javaslataitokat 2023. év programjához.

Regisztráció: 2022. szeptember 26-án 9-11 óra között a Megyeháza B.ép. 19.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kirándulásokra.

Miskolc. 2022. szeptember 19.

                                                                  Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.