2019 június havi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

Rohan az idő, 2019. év első félévének utolsó hónapjához érkeztünk.                                                      Program ajánlatunk a következő;

1. Június 6-án  csütörtökön  Máger Ágnes  „Szent és profán” című kiállítását tekintjük meg, a     Miskolci Galéria Rákóczi-házába / Bejárat a Széchenyi utcáról./  Találkozunk 9h. 45p-kor a bejárat előtt. A tárlatvezetőnk Máger Ágnes lesz, akit ebben az évben választottak Miskolc város díszpolgárává.

 Máger Ágnes festőművész Prof. Dr. Végvári Lajos művészettörténész születésének centenáriuma előtt tiszteleg, legújabb nagyméretű festményeiből és rajzaiból összeállított kiállításával. Alkotásainak témája szépirodalmi művekre, többek között Ady Endre munkásságából született inspirációkra épül.  

Regisztráción fizetendő díj 70 év alatt 600 Ft, 70 év felett 200 Ft.

2. Június 15-én szombaton  13 órától Tarcalon kerül megrendezésre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett, már hagyományosnak mondható Megyenap. Török Dezső Úr a Megyei Közgyűlés Elnöke minden alkalommal meghívja egyesületünk tagjait. Töltsünk el együtt egy délutánt Tarcalon a Megyenap alkalmából. Az utazásról, az indulásról bővebb információt a regisztráción tudunk mondani.  

3.  Június 19-én 14 órától a TESZ klubhelységében (Soltész Nagy Kálmán u 2. II/4. Bejárati kapu-kód: 123kulcs2486)           

dr.Tornai Ildikó szemész főorvos tart előadást: az időskori szem-elváltozások,    vizsgálati módszerek, megelőzés és gyógyítás témakörben. Regisztrációs díj 200.-

 4. Június 20-án  Gyógy- és élményfürdőzés a tapolcai barlangfürdőben.

Találkozunk 10 órakor a bejárati pénztár előtt. Kedvezményes jegy- önállóan váltható – állandó miskolci lakcímkártyával – időkorlát nélkül (gyermek, diák, nyugdíjas) 2300.-Ft/fő. A részvételi szándékot a regisztráción kérjük, hogy jelezzétek! 

5. Június 26. Kirándulás külön autóbusszal Ózdra – Szilvásváradra.

               Indulás 7.00  órakor  Palóczy utca Központi lánykollégium elől, utazás Bánrévén át Ózdig.

 8.30-10.00 Ózd Gyár utca 1. Nemzeti Filmtörténeti Élménypark megtekintése tárlatvezetéssel. Innen rövid sétával a Gyár úton az Olvasó felújított, műemléki védelem alá helyezett székháza érhető el, ami egykor a gyáriak kulturális központja volt.

10.30-12.00 Séta Ózd főutcáján a Petőfi tértől a városközpontig. Megtekintjük a felújított Ózdi Művelődési Intézmények, Városi Könyvtár eklektikus épületét, a szépen rendezett téren Petőfi Sándor bronz szobrát. Azután a város első emeletes épületét, az 1900-as évek elején épült sarokemelvényes Turul-házat, és a XIX. század végén épült Ív úti római katolikus templomot.

12.00- 12.45 Ózdról Farkaslyuk, Csernely, Bükkmogyorósd érintésével Szilvásváradra utazás.

13.00-14.30  Szilvásvárad Fenyves u. 4. Hajtókocsi múzeum megtekintése. 

15.00-17.00 Utazás az Erdei kisvasúttal a Szalajka-völgyben. Ez Magyarország legmeredekebb – fogaskerék nélküli – vasúti pályája. Felfelé vonattal, visszafelé pedig gyalog.. Séta a Fátyol-vízeséshez, a vízeséstől a völgy alján lévő kisvasút állomásig. Szabadidő a völgy bejáratánál lévő vendéglátóhelyeken.

17.30 Indulás Miskolcra, érkezés 19 óra körüli időpontban.

Útközben érintett településekről és a látnivalókról információk, saját élmények, történetek, irodalmi kötődések, elmondhatók, felolvashatók. Jelentkezés a buszon!

A részvétel díja: tagoknak 2.500 Ft, vendégeknek 3.500 Ft.   

AJÁNLOTT PROGRAMOK!     

—  Június 8-án Bükki túra a NYÉSZ szervezésében. Miskolc-Tapolca- Sziklakápolna, Görömböly Grál pincelátogatás. (900 Ft/fő) Bővebben a regisztráción.

–Bartók Plusz Opera Fesztivál Miskolc, 2019. június 14-23. között. Bizonyára izgalommal követjük valamennyien a programokat s találunk érdeklődési körünknek, ízlésünknek, pénztárcánknak megfelelő előadásokat.

–Június 27-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar Promenád koncertje, aMiskolci Nemzeti Színház – Nyári Színházában. A hangversenyek nagyszerű nyári kikapcsolódást nyújtanak, nem csupán a komolyzene kedvelőinek. Jegy a Művészetek Háza pénztárában kapható. (Miskolc, Széchenyi u.)

–Felhívom szíves figyelmeteket, hogy a 2019. október 08-10. Pécs- Baranya 3 napos kirándulásra még van hely. Kérem, aki még szeretne velünk utazni ezen a csodálatos úton, jelentkezzen és hozza magával ismerőseit, barátait. Segítsetek a szervezésben, mert ha nem lesz meg a létszám, nem utazunk.

Tájékoztató: Elkészült a tagok fényképét és nevét tartalmazó „Egyesületi Fotóalbum” !

                       A regisztráción átvehető. Ár: 1800 Ft/db.

Regisztráció: 2019. június 3. 9-11 óra között, a Megyeháza B. ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre.

Miskolc, 2019. május 26.

                                                         Üdvözlettel: 

                                                                                                         Siska Andrásné

Comments are closed.