Augusztusi barangolás a Dunántúlon: Győr – Pannonhalma – Sopron és környéke – Kőszeg – Szombathely

Barangolás a Dunántúlon

Győr – Pannonhalma – Sopron és környéke – Kőszeg – Szombathely

 

Időpont: 2018. aug. 7-9  (3 nap/2 éjszaka)

 

Utazás:   komfortos, légkondicionált autóbusszal

 

Útvonal:Miskolc-Budapest-Győr-Pannonhalma-Sopron-Kőszeg-Szombathely-Budapest-Miskolc

 

Szállás: 2 éj Sopronban a 3 csillagos Lővérek-beli szállodában 2-3 ágyas zuhanyos WC-s szobákban

https://hotelszieszta.hu/

További szolgáltatások:

  • szállodai wellnesshasználat (beltéri medence, finn-szauna, pezsgőfürdő, gőzfürdő, kondicionáló terem)
  • belépő a közeli (városi) Lővér uszodába-strandra, Tómalom fürdőre, Fertő tóra

 

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, büfévacsora – nagy hideg-meleg étel választék, korlátlan ételfogyasztással, ital nélkül)

 

Min.létszám: 40 fő

 

Program:

 

   1.nap: Indulás reggel 6 órakor Miskolcról.  Utunk első állomása Győr városa, ahol gyalogos séta keretében megtekintjük a történelmi belváros nevezetességeit: Király utca, Káptalandomb: az ezeréves győri püspökség székhelye, a bazilika, a Püspökvár és Püspöki Palota együttesével. Igény esetén az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár, amelynek legféltettebb kincse, egyben a város szimbóluma a pompás Szent László-hermát őrzik. Utána Pannonhalmára vesszük az irányt az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz, amely a világörökség része. A helyi vezetés a Fogadóépületben egy rövid film bemutatásával kezdődik, ezt követően sétálunk fel tárlatvezetővel a monostorba. Megismerkedünk az apátság sokrétű tevékenységével: Bencés Gimnázium, pincészet, Arborétum és Gyógynövényház, zarándokház, étterem és borház üzemeltetése.  Vacsora, szállás Sopronban.

 

  1. nap: Reggeli után megcsodáljuk Sopron talán legkülönösebb látnivalóját, a Taródi várat. Majd városnézés következik Sopronban, a látnivalókban bővelkedő középkori eredetű, történelmi belvárosban (tűztorony, Stornó-ház, Lábasház, stb.). Nagycenken a Széchenyi-kastély napjainkban egy előkelő szállodának, kávéháznak, méntelepnek, lovasiskolának, valamint a Széchenyi István Emlékmúzeumnak ad otthont. Parkjában szép sétát tehetünk az ősfák között. A nagycenki templom mögötti temetőben található a Széchenyi mauzóleum. Szinte a nagy magyar minden leszármazottja itt nyugszik. Felül szép kápolnában gyönyörködhetünk. A Széchényi Mauzóleum a magyarság kegyeletének legszentebb zarándokhelye. Fertőd-Eszterháza kastélyában betekintést nyerhetünk abba a csodálatos tündérvilágba, amelyet annak idején Esterházy „Fényes” Miklós teremtett. Vacsora, szállás.

 

  1. nap: Reggeli után az Alpokaljára kirándulunk. Kőszeg: az Alpokalja ékszerdoboza: Jurisics Vár, Tábornokház, Arany Egyszarvú Patikamúzeum, Főtér látnivalói, Fekete Szerecseny Patika, belváros. Szombathely, az egykori Savaria bővelkedik látnivalókban. Séta a Főtéren, majd az Iseum, a romkert és a püspöki palota és székesegyház megtekintése. Majd indulunk hazafelé, érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

Részvételi díj: 37.600  Ft/fő min.40 utas esetén, 42.400 Ft/fő 30-39 utas esetén

Egyágyas felár:     6.600 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a 2 éjszakai szállás, az idegenforgalmi adó, a 2 reggeli, a 2 vacsora és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

Comments are closed.