2024 július

Kedves Egyesületi Tagok!

Megkezdjük az év második felét s július hónapra a következő programokat ajánljuk figyelmetekbe.

1./ 2024. július 11-én 10 órai kezdettel a Vármegyeháza „B” ép. 19-es helyiségében előadást hallgatunk meg a gyógynövényekről. Előadó Pászk Norbert gyógynövényszakértő, egyetemi tanársegéd. „Az előadás során megismerkedhetnek a résztvevők a legfontosabb hazai gyógynövényekkel, azok felhasználásával, elkészítésével, fontosabb jellemzőivel. Megtudhatják, hogy mely betegség kezelésére és megelőzésére milyen gyógynövények alkalmazhatók a házi patikában.  Illetve bemutatásra kerül az előadó „Gyógyítás gyógynövényekkel” című könyve, mely a helyszínen meg is vásárolható. Regisztrációs díj: 300 Ft.

2./  Ha csendre és friss levegőre vágysz, akkor a regisztráción jelentkezz a 2024. július 18-i túrára a Bükkben Ómassa – Szentlélek – Garadna útvonalon! (5,6 km. emelkedés: 236m lejtés:333m) Túravezető Harsányi József. Találkozás Felső-Majláth autóbusz végállomáson a 9.35-kor Ómassára induló 15-ös busznál. A túra során érintjük a szentléleki Pálos kolostor romjait. A terület a Szentléleknek szentelt kolostorról kapta ma használatos nevét (Bükkszentlélek). A közelében több forrást és több gyönyörű kilátású magaslatot találunk. A pálosok a 14. és 15. században a ferencesek mellett Magyarországon a legelterjedtebb és legnépszerűbb szerzetesrendnek számítottak.

3./ Július 24-én  9 órától Játszónapot tartunk. Minden játszani, beszélgetni vágyót szeretettel várunk a Vármegyeháza B. ép. 19-be.

4./Július 30-31-én kétnapos kiránduláson veszünk részt „ Martonvásár-VelenceGárdony-Zirc-Veszprém” útvonalon. A résztvevők az indulásról, a belépő díjakról s egyéb tudnivalókról az utazás előtt külön tájékoztatót kapnak.

5./ Előző levelünkben már jeleztük, hogy 2024. szeptember 18-19-20-án (3 nap/2 éjszaka)  Erdélybe szervezünk kirándulást. Máramaros–Szatmár (Miskolc – Szatmárnémeti – Koltó – Máramarossziget – Szaplonca – Koltó –  Nagykároly – Miskolc ).   A részletes tájékoztatót ismételten küldjük. Aki e csodálatos programon részt szeretne venni a regisztráción 30 000 Ft előleg befizetésével jelentkezhet.

– Aki egyen pólót szeretne, a beszerzési ár 50 %-áért, 1500 Ft-ért vehet a regisztráció időpontjában.

Regisztráció 2024. július 1. 9-11 óra között a Vármegyeháza B. ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk programjainkra.

                      Üdvözlettel:                                       Siska Andrásné

Comments are closed.