2023 március

Kedves Egyesületi Tagok!

A tavasz első hónapjára küldjük programjavaslatainkat!

1./ Hagyományos kocsonyakóstolással egybekötött rendezvényünket március 3-án (pénteken) 15 órakor tartjuk a Megyeháza Éttermében. Tekintettel arra, hogy ez a nap már oly közel van a Nőnaphoz, ekkor ünnepeljük a nőket is.

Tájékoztatót hallgatunk meg a „Gondosóra programról” Előadó: Cseh László Polgárőr Egyesület vezetője. Ezt követően a nőket köszöntő ünnepi műsor következik. Majd elfogyasztjuk a kocsonyát, a forralt bort, a forró teát s a jelenlévők által készített és kínált süteményeket. Kötetlen beszélgetést követően, akinek kedve, energiája van, sétát tehet a főutcán a fesztiváli forgatagban.                                                   

A rendezvény összköltsége 4000 Ft/fő, a tagoknak 3000 Ft/fő. A különbözetet az egyesület költségvetéséből fedezzük. 

2. Március 16. 11 óra. Ellátogatunk a Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpontba. Tájékoztatót tart Markovics Zsolt a Miskolci Zsidó Hitközség Főrabbija. Ezt követően megnézzük Kerényi László filmjét a miskolci zsidóság történetéről. A program költsége: 2000 Ft/fő. Találkozás 10.50 órakor, Miskolc Déryné u. 20.

3. Március 21-én kedden 16 órakor (rendkívüli időpontban, mivel az előadó csakezen a napon, munka után ér rá!)  klubdélután keretében – beszélgetéssel egybekötött – vetítettképes előadást tart, dr. Hencz Lajos urológus, a BAZ Megyei Kórház Főorvosa: „Intim dolgainkról – csak Hölgyeknek! – az idősödő korral járó inkontinencia gyógyításának lehetőségei napjainkban” címmel. 

Az előadás érinti a kialakulás okait, sokféleségét, a gyógyítás szakterületeit stb.

A beszélgetés után lehetőség nyílik  kérdésfeltevésekre is!

A klubdélután a TESZ által biztosított közösségi térben kerül megtartásra Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 2. 2/3 (Lift van!)  Kapukód: 123kulcs2486

Regisztrációs díj: 300.-Ft

4. Március 30. 10 óra. Kézműves foglalkozás a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében. Közeledik az ünnep, ezért húsvéti ajtókopogtatókat készítenek a résztvevők. Regisztrációs díj: 500 Ft

EGYÉB:

-Szeretnénk egy új klubnapot indítani un. „Játszóház” címmel,

ahol különféle társasjátékokkal szórakoztatnánk magunkat.

 Gondoltunk kártyajátékra (magyar, francia), sakkra, memória játékra, stb.

Kártyát és sakkot tudunk biztosítani, de szívesen veszünk más 

társasjátékot, ötleteket is. Mindezt memóriánk frissítésére és agyunk jobb 

kihasználása érdekében tennénk. A klubnapok havonta vagy hetente egy alkalommal lennének, igény szerint, kedd v. szerda délelőtt 9-13 óra között a Megyeháza B. ép.19. az egyesületi irodában.

Aki szeretne részt venni és velünk szórakozni, esetleg van valamilyen javaslata

az a regisztrációkor jelentkezzen a Kulturális Bizottság tagjainál (Lukács Gézáné Jutka, Hevele

Józsefné Ancsa). Mindenkit szeretettel várunk!

-A SZENIOR ÖRÖMTÁNC kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma.

Nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni.

A SZENIOR ÖRÖMTÁNC az idős szervezethez igazított, kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását.

 Több alkalommal felmerült egyesületi tagok részéről, hogy szervezzünk örömtánc órákat. Ezért előzetesen szeretnénk felmérni kik azok, akik szívesen részt vennének ilyen foglalkozáson. Találtunk képzett tánctanárt, aki csütörtök délelőttönként tartana 1 órás foglalkozást, az erre vállalkozók részére. Helyszín: TESZ Miskolc Soltész Nagy Kálmán u. 2. A terem díját az egyesület fizeti, a résztvevőknek a tanár óradíja 800 Ft/fő/óra.

Regisztráción nők, férfiak jelentkezését egyaránt várjuk.

-GYÓGYTORNA:

Szintén tagok kezdeményezésére szervezünk gyógytorna foglalkozásokat. Gyógytornász már van, aki 1 órát 15 ezer forintért vállal csoportonként. Ha félórás a foglalkozás ennek fele.

Helyszín a jelentkezők létszámától függ. Kérjük a regisztráción jelezzék részvételi szándékukat, akik ezeket a foglalkozásokat igénylik. 

SZJA 1%-ról

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1 %-t  egyesületünknek ajánlották fel s ezzel, 74 911 Ft-tal gazdagították költségvetésünket.

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallás időszaka, kérjük ne feledkezzetek meg felhívni a hozzátartozók, barátok, ismerősök figyelmét arra, hogy egyesületünk fogadó kész a SZJA 1 %-ára.  Adószám: 18421167-1-05.

Kedves Egyesületi Tagok!

Alapszabályunk értelmében a tagdíjat minden év első negyedévében kell befizetni.

A legközelebbi regisztráción, február 27-én lesz erre lehetősége mindenkinek, aki a 2023. évi tagdíj fizetési kötelezettségét teljesíteni szeretné.

Regisztráció időpontja: 2023. február 27.   9-12 óráig a Megyeháza B. ép Egyesületi Irodában.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre.

Miskolc. 2023. február 20.

                                                 Üdvözlettel:           Siska Andrásné

Comments are closed.