2022 május

Kedves Egyesületi Tagok!

Rögtön itt van a tavasz legszebb hónapja, a május. Bízzunk benne, hogy az időjárás is tudja ezt és kegyesebb lesz hozzánk, programjaink során.

1./ Május 4-én kirándulás a Bükkbe (Garadnától Ómassáig). Találkozás a Felső-Majláth végállomásról 8 óra 35 perckor induló 15-ös autóbusznál. Garadnáig autóbusszal utazunk, utána Harsányi József túravezető vezetésével Ómassáig sétálunk, ahol az Unió Coop Pihenőházában megpihenünk, majd rövid séta keretében megismerkedünk Ómassa település nevezetességeivel. Ezt követően lehetőség van a közelben lévő Kövirózsa Presszó vendéglátóhelyen ebéd elfogyasztására. A menü: gulyásleves, túrósbatyu, melynek ára 1250 Ft, amelyet a regisztráció során kérünk befizetni. A délutáni órákban további beszélgetésre, kellemes időtöltésre, a magunkkal hozott, vagy a közeli kisboltban vásárolt kedvcsináló elfogyasztására van lehetőség a Pihenőházban. Visszautazás a 15-ös busszal, ami Ómassa végállomásról 14 óra után minden óra 33 perckor indul vissza Lillafüred érintésével Felső-Majláth végállomásra.

2./  Május 11-én Klubfoglalkozás a TESZ helyiségében: Miskolc Soltész Nagy Kálmán u. 2. (kapukód: 123 kulcs 2486). Témája: A tavasz, a természet, a szülőföld szeretete Bari Gábor költészetében. Találkozás, beszélgetés a költővel, aki legújabb, 14. verseskötetét is bemutatja és dedikálja. A költő kórházi kezelése esetében, a vele való találkozás későbbi időpontban kerül megrendezésre. Ebben az esetben mindenki hozza magával kedvenc versét az előbb említett, vagy az általa választott témában. Regisztrációs díj: 200 Ft.

3./ Kirándulás külön autóbusszal Tibolddarócra május 19-én.  Indulás 7.30 órakor a Búza térről, a Görögkatolikus templom mögül.

Program.  Érkezés:Tibolddarócra 8.45 órára. Ismerkedés a településsel helyi túravezető segítségével: Kálvária járás, Barlanglakások,, Kilátó, Bottlik mauzóleum, „Szabar ház” (néprajzi gyűjtemény), Látogatás a Csabavezér látvány pincébe majd a Pesti Patikus birodalmában megkóstoljuk a bort.  Ebéd a Pajtában. Hazaérkezés: 17-18 óra között. Részvételi díj: 9000 Ft.  ( Ha  a jelentkezők száma nem éri el a 40 főt, akkor a részvételi díj 1000 Ft.-tal emelkedik.)

4./Júniusi hónapban 2 napos kirándulást tervezünk Kecskemét és környékére a mellékelt program szerint. Utazási szándékot és 10000 Ft utazási költség előleget a regisztráción kell fizetni.

Regisztráció: 2022. május 2-án hétfőn 9-11 óra között a Megyeháza B.ép.19-esben.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk programjainkra.

Üdvözlettel:                    Siska Andrásné

Comments are closed.