2021 október

Kedves Egyesületi Tagok!

Szeptember végén, szép napsütéses délután írom Nektek ezt a levelet, amelyben az októberi hónap programjaira hívom fel figyelmeteket. Mindannyian tudjuk, hogy október 1. az Idősek világnapja s arra is emlékeztek, hogy 1 évvel ezelőtt kisvonatoztunk a Bükkbe, s így ünnepeltük meg azt a napot. ( Ugye milyen gyorsan elment egy év!)

Időrendi sorrendben a programjavaslatunk:

1./ 2021.október 6. A Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságába látogatunk. Megközelíthető az 1-es autóbusszal vagy személygépkocsival.  1-es busz indul a Tiszairól 8 óra 40-kor, a Hóvirág megállóhoz ér 9 óra 15-re. Találkozás az 1-es autóbusz Miskolc Hóvirág utcai megállójánál, itt lesz a gyülekező, s itt vár ránk Vasas Eszter, aki kalauzolni fog bennünket, a nap folyamán, a Majorságban.

Onnan 10 perces séta, fel a hegyre, a Majorságig. Aszfaltos úton megyünk, de kissé kaptató! Megismerkedünk a Majorsággal, a körülményekkel, állatokat simogathatunk (alpakát) kb. 1 és fél órás sétát teszünk a területen.

Megmutatják kívülről a sajt üzemet s a mögötte lévő boltban lehet vásárolni a termékekből. (Sajt, lekvár, kerámia kézműves termékek. stb.) 

Ezután krumplilángost süthetünk – aki akar – aki nem, az kap a készből. Elő lesz készítve a tészta, kemence platnin sütik a munkatársak. Fedett szála áll a rendelkezésre, úgy mint az Erdei Iskolában.

Vizet, teát vagy kávét mindenki hozzon magának! Meleg ruha, kényelmes cipő szükséges!

Visszafelé az 1-es busz indul a Majális parkból: 12 óra 18-kor, 13 óra 43-kor, 14 óra 38-kor.

Részvételi díj: 2000.-Ft

2.

Október 14-én 14 órai kezdettel a Megyeháza Dísztermében tartjuk szervezetünk megalakulásának 25. évfordulóját és az Időseket ünneplő

jubileumi rendezvényünket.

Az ünnepséget követően a Megyeháza Éttermében ünnepi vacsorára és baráti beszélgetésre kerül sor.   Minden egyesületi tagot szeretettel hívunk és várunk!

Regisztrációs díj: 2000.-Ft

3./ 2021. október 20-án 14.30-tól a TESZ helyiségében, (Miskolc Soltész N. K. u.2. kapukód: 123 kulcs 2486) szervezzük következő verses klubfoglalkozást. Moderátor: Dankó Géza   Regisztrációs díj: 200 Ft.  

Varázslatos színek, illatozó avar, reggeli harmat, misztikus köd, ez az ősz, az egyik legköltőibb évszak. Elmondható, ha az ősz megjelenik egy versben, akkor bármiről is szóljon, az elmúlás hangulatát ébreszti. Az Őszikék Arany János kései versciklusa, maga nevezte így. A címadó versben írja „Olvasó, ha fennakadsz, hogy Könyvem címe „Őszikék”, Tudd meg: e néven virágok Vannak ősszel, és — csibék.”  Arany ezekben a versekben önmagáról, s a világról többet mond ki – mert többet ismert föl -, mint korábbi korszakaiban. A felismerés őszinteségében tisztaság és bátorság nyilvánul meg. Mindenki hozza magával a kedvenc versét és ossza meg a résztvevőkkel! 

Más:  A NAV tájékoztatása szerint az elmúlt évi személyi jövedelemadó bevallásnál többen is úgy rendelkeztek, hogy egyesületünknek utaltatják az 1 %-t.

  Ez úton is köszönjük mindenkinek!

Regisztráció időpontja: 2021. október4. 9-11 óráig a Megyeháza B. ép.119-es helyiségében.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk valamennyi rendezvényünkre.

Miskolc, 2021. szeptember 26.

                                                                        Üdvözlettel:  Siska Andrásné

Comments are closed.