2021 márciusi hírlevél

Kedves Egyesületi Tagok!

Mindannyian abban reménykedtünk, hogy 2021. márciusa nemcsak a tavaszt hozza el számunkra, hanem visszakapjuk szabadságunkat és ezzel együtt régi életünket is. Sajnos a helyzet egyelőre nem tette lehetővé, hogy ez valósággá váljon. Továbbra is türelemmel és reménykedve kell várnunk, hogy egyszer ennek is vége lesz és valamilyen szinten tovább folytathatjuk közösségi életünket.

Egyesületünk elnöksége rendszeresen tanácskozik, természetesen csak online formában, de azon dolgozunk, hogy tartalmas programot ajánljunk tagságunknak, amint lehetőség lesz rá.

Nagyszabású programot képzeltünk el 2021. évre is, de ebből mit tudunk majd megvalósítani ma senki nem tudja megmondani. Ismeretes, hogy az elnökség mandátuma lejárt s új Elnökséget és Felügyelő Bizottságot kell választani. Decemberben még azt prognosztizáltuk, hogy április-május hónapban erre sor kerülhet.  Ma már tudjuk, hogy a veszélyhelyzetet a parlament további 90 nappal meghosszabbította. Ez május végén jár le s ezt követő 90 napon belül kell majd közgyűlést tartanunk, tehát jelenlegi ismereteink szerint augusztus végéig.

Jelenleg pedig élve a technika adta lehetőséggel, igyekszünk minden rendelkezésünkre álló szórakoztató, gyönyörködtető vagy ismeretbővítő anyagot küldeni Nektek. Köszönet ezért azon tagtársainknak, elnökségi és bizottsági tagoknak, akik veszik a fáradságot és anyagot gyűjtenek, vagy ha találnak egy tartalmas szép kis filmet, összeállítást azt szeretnék megosztani veletek. Tudjuk ezek félmegoldások, hisz nem pótolják a személyes találkozások varázsát és ebből sajnos kimaradnak azon tagtársaink, akik nem használják az internetet. Mégis jó érzéssel tölt el Bennünket, ha örömet tudunk szerezni vagy szép élményt nyújtani azoknak, akik ezt jó szívvel fogadják.

Kedves Barátaink!

Minden év elején nagyszerű közös programokon veszünk részt. Emlékezzetek csak: Kocsonya fesztivál, Farsangi Mulatság és a Nőnap!.

Kedves hölgyeim szeretném elmondani, hogy a férfitársak ebben az évben sem feledkeztek meg rólunk. Készültek rá, verseket kerestek és mellékeltek, szavakban foglalták, leírták, hozzánk intézet kedves köszöntőjüket.

Nagyon örülnénk, ha személyesen hallhatnánk, láthatnánk az előadókat, de most képzeljétek el, fogadjátok áhítattal és szeretettel Szabó Emil és Dankó Géza által készített nőnapi megemlékezést.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzatok Magatokra!

Miskolc, 2021. március 5.

                                                                                         Üdvözlettel: Siska Andrásné

Kedves Hölgyek, Asszonyok, Lányok!

Tisztelettel köszöntök minden Hölgyet a Nemzetközi Nőnap alkalmából! A kezdeményezők az egyenlő jogaikért harcoltak, erre igyekeztek felhívni a figyelmet. Ma már inkább egy kedves gesztusról szól ez az alkalom, arról, hogy a fiúk, férfiak egy-egy szál vagy éppen egy csokor virággal köszöntik a számukra oly’ kedves hölgyeket. Néha egy kedves szó is sokat jelent a nőknek, akik olykor ugyan szomorúságot is okoznak, de annál nagyobb szeretetet és törődést adnak. Ezért is jár a köszönet és a tisztelet a nőknek, nemcsak ma, hanem az év többi napján is!

Juhász Gyula: Az élet bája
Vannak nők, kik egy életen által
kísérnek minket szomorú varázzsal.
Mint messzefényű, halvány csillagok
örvények között a gazdátlan hajót.
És vannak nők, ó legyenek áldottak,
akik nekünk az élet bája voltak.
Pillangói a gyászövezte kertnek,
virágai eltűnt Édeneknek.
Akik bársony szemükkel simogattak
és selymét adták ránk finom szavaknak.
S emlékük úgy él, mint Mozart szonáta,
vagy márciusi reggel ragyogása.

Én a magam részéről amolyan „tavaszkezdetként” tekintek erre a napra.  Akkor is, ha ma már nem kifejezetten Clara Zetkin 1899-es női munkásmozgalmi követeléseiről szól ez az ünnep. Amolyan „kedveskedős” nappá szelídült, ahol a férfiak a hölgyeket leginkább irántuk érzett tiszteletükről, megbecsülésükről, szeretetükről biztosítják. Mint ahogyan egyébként jó esetben az év többi 364 napján is. Persze ehhez az is kell, hogy ezt a szándékot – már persze, ha létezik – a nők hajlandók legyenek észre is venni. A nőket sokféleképp lehet ünnepelni. Lehet szavakkal, köszöntő sorokkal. Aztán lehet tettekkel is ünnepelni, virágot vihetsz a nőnek, adhatsz szerenádot az ablaka alatt, elhívhatod vacsorázni. Én hóvirággal köszöntöm az Egyesület kedves hölgy tagjait, minden Nőt!

Férfitársaim nevében: Dankó Géza

Tisztelt Hölgyeim! Aranyos Kislányok!

Közeledik az egész világon ünnepelt Nőnap, a tavasz kezdetének ünnepe.

Ünnep azért is, mert titeket köszönthetünk, mert Ti hozzátok életünkbe a tavaszt, a fényességet. Ti jelentitek számunkra a napsütést, a tavasz igazi virágát. Általatok és értetek leszünk jobbak.

Azt, hogy a jelenlegi súlyos járvány időszakában hogyan lehet ünnepelni, nem tudjuk.

Mi férfiak egyet tudunk:        Hiányoztok nekünk!

A mosolyotok, a csillogó tekintetetek, a jókedvűségetek, a kacérkodó megjegyzéseitek. Köszönettel tartozunk Nektek. Köszönet neked, nektek, aki feleség vagy, aki anya, nagymama, nagynéni, keresztanya. És neked te harmadik, tízedik, aki adsz egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást. Köszönet nektek Tagtársaink, mert jók vagytok, és türelmesek, és nagylelkűek, mert okosok és jókedvűek és szépek vagytok. És neked, mert gyermeket szültél, és reményt adtál, amikor rejtőzni akartam a világ elől. Mert lelketekből a mosoly, a báj, a mágikus pillantás sugárzott. Köszönjük, hogy vagytok nekünk, mert ebben elanyagiasodott világban Ti vagytok azok, akik színt hoztok a mindennapok egyhangúságába, megteremtitek az otthon melegét.

Sokfélék vagytok, és mind különbözőek. A nő megéli az érzéseit, és hagyja, hogy időnként azok mutassanak irányt. Mások a hangsúlyok és mások a fontosságok.

Nincs, annyi virág amennyivel megtudnánk köszönni mindezeket.

Reménykedünk abban, hogy rövid időn belül túlleszünk a bezártságon, a tiltások, a szájmaszkos eltakarások időszakán és újra találkozhatunk. Megölelhetjük egymást, a telefonon és az online küldött sok-sok puszit (két puszi = egy csók) átváltással köszönthetjük egymást. „A három tenor” éneke, a férfikórus dalai a szájharmonika szóló, a férfiak versei, Siska Bandi „Tűzpiros virág” a „Téged várlak átvirrasztott éjjeleken” slágerei ismét életet, barátságot, vidámságot hoz egyesületünkbe.

Addig is jó egészséget, örömöt, boldogságot kívánva ölelünk Titeket:

Az egyesület férfi tagjai nevében: Szabó Emil


Csajkovszkij: Virágok keringője

Comments are closed.