2017 október havi programok

Kedves Tagtársak!

Az Egyesület elnöksége 2017. októberére az alábbi találkozási, közösségi lehetőségeket szervezi, és várja aktív részvételeteket:

  1. Október 16. hétfő: Kirándulás Etyekre, ahol meglátogatjuk a Korda Filmstúdió komplexumát, épületeit, szabadtéri díszleteit. Természetesen, megtekintjük a Korda testvérek életéről és munkásságáról szóló interaktív kiállítást, megismerjük a filmgyártás legfontosabb mozzanatait és feltételeit, a stúdió hazai és nemzetközi filmkészítésben betöltött jelentős szerepét. Bizonyára, érdekes és izgalmas ismereteket, látványos élményeket szerezhetünk.

Szakmai vezetéssel kb. 2 órát töltünk itt. / 10.30-12.30/. Javasoljuk, hogy a szabadtéri sétát is figyelembe véve öltözzetek, az időjáráshoz igazodva.

Belépődíj: 70 év alatti nyugdíjasoknak 2000 Ft, 70 éven felül ingyenes. /Nem nyugdíjas felnőttnek 2600 Ft./

Ezután Budapestre utazunk, megnézzük a Titanic c. nemzetközi vándorkiállítást. A tárlatvezetés 14.00 órakor indul, 20 fős csoportokban és várhatóan kb. 2-2,5 órát töltünk itt. ( Fülhallgatókat kapunk.)

Belépődíj: egységesen 1900 Ft.

Utazás: Külön autóbusszal, amely reggel 7.00 órakor indul a Palóczy utcai megállóból.

Hazaérkezés kb. 20 órakor. Élelemről, innivalóról mindenki önellátóan gondoskodik.

Fizetés a regisztrációkor nyugdíjasoknak: 70 év alatt 3900 Ft, 70 év felett 1900 Ft.  A külön autóbusz költségét pályázati pénzből fedezzük.

  1. Október 18. szerda: Klubfoglalkozás 14.30-16.30-ig: Konyhai praktikák—Kun Veronika bemutat néhány ügyes fogást, amellyel a konyhai serénykedést hatékonyabbá tehetjük, idővel, energiával gazdálkodhatunk.

Helyszín: TESZ Közösségi Tér, Kossuth u. 5.

Regisztrációs díj 200 Ft.

  1. Október 25. szerda 15.30 órakor Idősek Napja Ünnepi Rendezvény kulturális programmal és közös vacsorával az ITC. Éttermében. Hagyományosan, hozzánk méltóan, irodalommal, zenével, beszélgetéssel ünnepelünk. Ünnepeljük saját magunkat, közösségünket, kortársainkat. A korábbi évekhez hasonlóan várjuk azok jelentkezését, akik szívesen mondanak, olvasnak verset, prózát, elmesélnek egy-egy, az alkalomhoz illő történetet, vagy éppen dalol valami szépet, kellemeset. /Az utóbbit persze, közösen is lehet./Az időtartamot illetően mértéktartóan, 2-3! percbe Segítsétek a műsor szerkesztését azzal, hogy az irodalmi termékek, dalok címét a regisztrációra elhozzátok.

E rendezvényünk költségeit részben pályázati pénzből fedezzük, ezért a tagoknak regisztrációkor 500 Ft-t, a vendégeknek 1500 Ft-t kell fizetni.

Ajánlott program: A Felsőzsolcai Férfi Népdalkör 2017.október 14-én 15 órai kezdettel A Rendezvények Házában Dalos Találkozót rendez melyre szeretettel hívják tagjainkat is.

Vacsora igényelhető: 1000 Ft/fő.

 

Egyéb:

A Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének tagjai részére szeretnénk egyen pólót készíttetni, amit egy-egy rendezvényen, összetartozásunk, közösségünk egységének jeléül viselnénk. Az elnökség döntése értelmében az egyen póló fehér színű, környakas és a póló elejének baloldalára kerülne a logónk, amelyet a 20 éves évfordulóra készült kitűző alapján terveztünk meg. Az egyen póló készítésének, vásárlásának költségét, részben az egyesület, másrészt a tagok vállalják. Aki szeretné az egyen pólót megrendelni, a regisztráción – egy minta alapján – meghatározza a saját méretét. Ennek alapján készítettjük el, és amikor kész, 1000 Ft befizetése ellenében kapja meg a pólót. Reméljük minél többen élnek a lehetőséggel.

  • A NAV értesítése szerint a 2016. adóévi SZJA 1 %-os felajánlásokból 61 809 Ft –t kapott egyesületünk.

Köszönjük minden tagtársunknak, családtagoknak, ismerősöknek, akik tettek azért, hogy az 1 %-os felajánlás egyesületünkhöz eljusson, társadalmi támogatottságunkat, közhasznúságunkat ezzel is erősítve.

 Regisztráció 2017. október 2. 9-11 óráig a Megyeháza „B” ép. 19-es szoba.

 Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre!

 Miskolc, 2017.szeptember 25.

                  Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.