2024 október

Kedves Egyesületi Tagok!

Október az ősz közepe, többek között az idősek hónapja!

1./ 2024. október 3-án 15 órai kezdettel a Megyeháza Éttermében hagyományos Idősek Napi ünnepséget tartunk. Összejövetelünk első részében Tóthné Molnár Katalin egyesületünk tagja, a Szeretet Alapítvány „Csilla Bárónő Szeretetotthon” igazgatója bemutatja az intézmény tevékenységét és a város szociális ellátórendszerét.  Ezt követően emlékezünk meg az Idősek Világnapjáról.  A műsorban szerepet vállalók a regisztráció során jelezzék szándékukat, a vállalt műsorszám (ének, zene, tánc, próza, humor stb.) megjelölésével. (A regisztráción a Kulturális Bizottság által ajánlott versekből is lehet választani.) Az ünnepség után közös vacsora, kötetlen beszélgetés. Részvételi díj tagoknak: 3000 Ft/fő, vendégeknek: 5500 Ft/fő.  Az est költségének nagy részét az egyesület fedezi.

2./ Október 8-án  Miskolc Görömbölyön őszi sétát teszünk (reméljük még kitart az „indián nyár”!)    A Búza térről 9 óra 15-kor indul a 4-es autóbusz s a Tégla utcai megállónál kell leszállni. Itt Lengyelné Sári Éva várja majd a csapatot. Elsétálunk a görög katolikus templomig, ahol Lukácsné Jutka, a parókus úr és Kárpáti László vezetőnkkel találkozunk. 10 órakor megtekintjük a görög katolikus templomot, majd Kárpáti úr mesél Görömböly múltjáról, jelenéről. Sétánk végén meglátogatunk egy görömbölyi pincét, megkóstoljuk a házigazda borát és pogácsáját. Ha valaki autóval jön: Bacsinszky András u. 2. a templom címe! Részvételi díj: 600 Ft (adomány a templomnak 300 Ft, pincelátogatás: 300 Ft)

3./ Október 9-én 9 órától Játszónap. Szeretettel várjuk a játszani, beszélgetni vágyókat. Vármegyeháza B.ép. 19.

4./ Október 16-17-én  Barangolás a Viharsarokba Gyula és környékére. Az erről szóló  tájékoztatót mellékeljük. Az utazási iroda által legutóbb közölt részvételi díj 49 000.- Ft. Aki  20 000 Ft előleget befizetett és egyesületi tag, a regisztráción 24000 Ft-t kell fizetnie. ( Az egyesület a kirándulás költségéhez, a NEA pályázaton nyert összegből  5000 Ft/fő-tal hozzájárul.) Nem egyesületi tagok a 20000 Ft előleg befizetése esetén 29 000 Ft fizetnek. Néhány hely még van az autóbuszon, ha valaki szeretné velünk együtt megnézni ezeket a csodálatos helyeket.

5./ Október 24.-én délelőtt 10 órakor ( Vármegyeháza B. épület 19 sz. )klubhelyiségünkben izgalmas témáról hallhatunk ” önkéntes kalandok „címmel – Gyurkó Gábor önkéntes mentő vetített képes előadásában.

A miskolci születésű előadó, a következőképp mutatta be magát: „1987 óta foglalkozom önkéntes mentéssel, annak szinte minden területén dolgoztam – ( Columbiától – Egyiptomon át – India, Indonézia, Fülöp szigetek, Törökország és Líbia ..stb. ) – városi kutató mentéssel és egészségügyi missziókkal. Az előadás ezekről a „kalandokról” szól.  „Regisztrációs díj 300.-Ft

Kedves Egyesületi Tagok!

 -Az ez évi programunkat is a tagok ajánlataiból szemezgetve állítottuk össze. Az év utolsó negyedévéhez közeledünk és a következő év programjának tervezése aktuális lesz. Kérjük az ötleteket, javaslatokat, hogy 2025. évben hová szeretnétek eljutni, mit nézzünk meg, milyen előadásokat hallgassunk meg együtt. stb. Emailben, levélben, szóban várjuk javaslataitokat.

– Az ELIT cipőgyár képviselője tájékoztatott, hogy elkészültek a gyógycipők azok részére, akik 2024. június hónapban rendelték meg.  A cipők személyesen, 2024. október 14-én 9 órától vehetők át a Vármegyeháza B. ép. 19-ben.

Ha van közöttünk, aki szeretne gyógycipőt rendelni és az előzőt több mint egy évvel ezelőtt vette, jelezze a regisztráción, mert csak az esetben hozzák a szükséges technikai felszereléseket, ha több mint 10 fő igényel cipőt. Az új cipőt igénylők 2024. október 14-én 10 órától kerülnek sorra.

Regisztráció 2024. szeptember 30. 9-11 óra között a Megyeháza B. ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk valamennyi rendezvényünkre.

                                                                                          Üdvözlettel: Siska Andrásné

Miskolc 2024. 09. 22.

Comments are closed.