2022 december

Kedves Egyesületi Tagok!  

Az év utolsó hónapja s rövidesen 2022. év vége közeledik. Készülünk legnagyobb ünnepünkre, karácsonyra, éljük át a várakozás csodás érzését!.

1./ Ünnepre készülve, készítsünk magunknak ajándékot vagy karácsonyi díszeket, amivel otthonunkat díszítjük. December 12-én délelőtt 10 órakor a Megyeházán, az Egyesületi Irodában (B ép.19) kézműves klubfoglalkozáson lesz lehetőségünk megtapasztalni az alkotás örömét. Segítőkkel készíthető asztali dísz, amihez a  kellékek egy részét az egyesület biztosítja. A résztvevők 1 db 7 dl-es, simaoldalú befőttesüveget (tetővel együtt) hozzanak magukkal. Regisztrációs díj: 300 Ft

2./ Hagyományos adventi, karácsonyváró ünnepi rendezvényünket, december 15-én csütörtökön tartjuk, a Megyeháza Éttermében 15.30 órától. Ünnepi műsorral, közös énekléssel igyekszünk bensőségessé tenni együttlétünket. Regisztráción várjuk azok jelentkezését, akik közreműködnének a műsorban. (Ajánlásként néhány klasszikus karácsonyi vers: Ady Endre: Karácsony, Petőfi Sándor: Karácsonykor, Kosztolányi Dezső: Karácsony, Babits Mihály: Karácsonyi ének, Reményik Sándor: A karácsonyfa énekel, Szabó Endre: Karácsonykor, Dsida Jenő: Hideg téli est.) Saját választást, ötletet is szívesen fogadunk. Szerkesszük együtt a közös műsort! A vacsorával egybekötött rendezvényünk költsége 6000 Ft/fő, a tagok ennek felét 3000 Ft/fő, a vendégek teljes összeget fizetnek.

Ajánlott program:

„A Szikra Alapítvány és a Humán Integra Alapítvány szeretettel meghívja Önt..

Időpont: 2022. december 7. 10:00 óra

Helye: Szikra Alapítvány

3530 Miskolc, Reményi u.9.

Önkéntes akció keretében ajándékkészítő workshopra várjuk az érdeklődőket.

Különleges technikával ismerkedhetnek meg a résztvevők – zsírkréta és vasaló használatával készíthetnek csodálatos képeket. A rendezvény ingyenes.”

Jelentkezni a regisztráción lehet.

Januári előzetes:

 Az egyetemes és magyar kultúrtörténet emlékeivel ismerkedtünk meg ez év folyamán.

 Ezt folytatva 2023. év elején tervezzük a Magyar Zene Házában szeptemberbenelhalasztott épületsétát és a Szépművészeti Múzeumban az El Greco kiállítás megtekintését. Első alkalommal láthat a magyar nagyközönség az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, El Greco (1541–1614) életművét átfogóan bemutató kiállítást Budapesten. A tárlatra több mint negyven magán- és közgyűjtemény kölcsönzött alkotásokat.

 A Magyar Zene Házában vezetett épületsétán a csoportok maximális létszáma 30 fő, belépődíja 1500 Ft /fő. Az előzetes bejelentkezés a jegyvásárlással együtt, online módon lehetséges, amelyhez ismerni kell a jelentkezők számát. Ezért a decemberi regisztráción lehetőség van a programra jelentkezni, hogy a létszám ismeretében az épületsétára a jegyet megvásárolhassuk, illetve a múzeumi tárlatvezetésre regisztráljunk. Az előzetes jelentkezéskor 1500 Ft befizetése szükséges, a továbbiak a januári regisztráción esedékesek!

 Adománygyűjtés: A Miskolci Színházbarátok Egyesülete és a Hódolván Tháliának alapítvány közösen arra kérte a város lakóit és minden színházat szerető embert: a kétszáz évvel ezelőtti összefogáshoz hasonlóan segítsenek, hogy továbbra is nyitva maradhasson az intézmény. Egyesületi tagok kezdeményezésére mi is elindítjuk gyűjtési akciónkat. A regisztráción és az adventi rendezvényünkön kihelyezett dobozba teheti adományát, aki támogatni szeretné a színházat. Az összegyűjtött adományt a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete tagjai nevében továbbítjuk. Előre is köszönjük!

Regisztráció: 2022. december 5.(hétfő) 9-11 óra között a Megyeháza B.ép. 19.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre!

Üdvözlettel:                                                                       Siska Andrásné

Miskolc,2022. november 28.

           Egyesületi tagjainknak és családjaiknak szeretetteljes adventet,

                        békés elcsendesülést és készülődést kívánunk!

Comments are closed.