Küldjük a szeptemberi hónap programját

Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete Miskolc 2016-08-29.

3525 Miskolc, Városház tér 1 .

Kedves Tagtársak!

Küldjük a szeptemberi hónap programját abban bízva, hogy tovább tart a nyár, és fel tudjatok készülni a programokra.

  1. 2016. szeptember 15. csütörtök: A Kolombusz Tours Utazási Irodával kirándulunk Szlovákiába. Útvonal: Miskolc-Bánréve-Rimaszombat-Zólyom-SzentantalSelmecbánya. Uticélunk a két utóbbi település, ahol Magyarország történelméhez is kapcsolódó nevezetességeket látogatjuk meg.

Az autóbusz reggel 6.oo órakor indul, a Búza téri OMW benzin kúttól /Plaza-Mc Donald’s között/. Az utazás időtartama kb. 4,5 óra, egy pihenővel.

Kényelmes, réteges öltözet, esernyő, esőkabát ajánlott. /Térkép, szemüveg, útikönyv, stb…/

A befizetett utazási költségen kívül a belépődíjak külön fizetendők, kb. 15-20 Euro. /fizetőeszköz Szlovákiában/. Aprót is hozzatok. Ajánlatos itthon váltani, különösen, ha valaki vásárolni is szeretne. Étel-ital ellátásról mindenki maga gondoskodik.

Visszaindulás kb. 18.00 órakor, érkezés este 22.00 óra körül.

Határ átlépéshez személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges. Az ismert helyzet miatt komoly ellenőrzésre kell számítani. /Utaslistát kell készítenünk./ A regisztráción a személyi igazolvány, vagy útlevél számát kérem a listára bediktálni, vagy olvashatóan, pontosan beírni.

Utasbiztosítás köthető az irodánál, csoportosan 560 Ft/fő, minimum 15 fő jelentkező esetén. A regisztráción ezt is kérjük jelezni és befizetni.

  1. 2016. szeptember 21. szerda. du. 14.30-16.30 verses irodalmi délután a TESZ házban /Kossuth u. 5./ Regisztrációs díj 200 Ft.

  1. 2016. szeptember 22. csütörtökön Ónod településre látogatunk, amely számunkra II. Rákóczi Ferenc fejedelemsége idején 1707. évben itt tartott országgyűlésről történelem tanulmányainkból ismert, sokaknak a havi vásárról is. Lesz egy helybéli vezetőnk, akivel végig nézzük a látnivalókat: Tájház, református és katolikus templom, vár, emlékoszlop, Török kastély, I. Világháborús emlékmű. Részvételi díj 300 Ft. A templomokban a perselyben mindenki maga adományoz.

Utazás: Menetrend szerinti helyközi járattal Tiszaújváros irányába: Indul 9.00 órakor a Búza téri autóbusz állomásról. /érkezés Ónodra: 9.43 órakor. Vissza: 13.50, vagy 14.39 órakor induló autóbusszal tervezzük.)

Regisztráció: 2016. szeptember 5. hétfő, 9-11 óra között /Megyeháza Szemere terem/

Mindenkit szeretettel várunk a programokra. Kellemes szép napokat kívánunk!

Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.