2020 októberi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

A 2020. évre elfogadott éves tervünkben meghatározott programokat az elmúlt félévben maradéktalanul teljesíteni nem tudtuk, a kialakult járvány helyzet miatt. A második negyedévben elmaradtak az összejövetelek, kirándulások. Ezek egy részét virtuális utazás keretében próbáltuk felidézni, részben pótolni. Az elmúlt három hónapban több szabadban eltöltött, sikeres programot szerveztünk; túráztunk, sétáltunk, ismerkedtünk lakókörnyezetünkkel, közben fokozottan vigyáztunk egymásra! 

1./ Október 1. (csütörtök) „ Az Idősek Világnapján” különjáratú kis vonattal kirándulunk a Bükkbe! 

8.45 órakor találkozunk a kis vonat Dorottya úti megállóhelyén. 9.00 órakor indul a különvonat Csanyiki Erdei Iskola-Andókút-Mahóca, majd vissza az Erdei Iskolába, ahol meghallgatunk egy rövid tájékoztatót s megemlékezünk az Idősekről. Ebéd után kiállítás megtekintése és séta a háziállatok udvarába. A különvonat 15.30 órakor indul vissza. A különvonatot és a program költségét az egyesület fizeti. 

Regisztrációs díj tagoknak: 1000.- Ft/fő 

 2./  Október 21. Szerda 14.30 órakor, „Világ, kulturális örökség” sorozat keretében megemlékezés Beethoven születésének 250. évfordulójáról a TESZ helyiségében (Miskolc Soltész N. K. u. 2. kapukód: 123 kulcs 2486).  Előadó: Beethoven koráról Bozsik Sándorné dr., Beethoven zenei öröksége zenei aláfestéssel: Lukács Gézáné. Regisztrációs díj: 200 Ft.

3. /   Október 29. Csütörtök: Séta Perecesről a Csanyiki Vadasparkig. 

Indulás az Újgyőri főtérről a 6-os számú autóbusszal Perecesre. Találkozás: az Újgyőri főtéren 9.15 órakor, a 6-os busz indulása: 9 óra 25 perc. A 15. megállónál leszállunk, (Erdősor), itt megismerkedünk a Vilma forrással, történetével. Megkóstoljuk a forrás vizét, az útra is vihetünk belőle! Sétánk következő állomásán Pereces történelméről hallhatunk, majd betérve az erdőbe, nem nehéz terepen 3 km-t teszünk meg a Vadasparkig. (cipő, esőkabát, kullancsriasztó stb.)

A Vadaspark történetének meghallgatása, egy igaz mese az egyik lakóról és séta a Vadasparkban.

14.10 órakor ZOO járattal vagy a Majális parkon keresztül érjük el az 1-es busz végállomását, amivel vissza tudunk jönni a városba. 

Regisztrációs díj: 1000 Ft.

4./A tagok részéről több kezdeményezés érkezett kis csoportos foglalkozások és kirándulások szervezésére. Nagyon örülünk ezeknek az ötleteknek. Az elnökség támogatja és segíti ezeket a kis csoportos összejöveteleket. 

 4/1. Játékos, szórakoztató klubdélutánok indítását tervezzük igény szerinti (havi, kétheti) rendszerességgel (min. 4-6 fő részvételével) kártyázni, valamint sakkozni  stb.szerető tagtársaink és hozzátartozóik részére.

A klubdélutánok helyszíne: Megyeháza  B. ép. 19.sz. klubhelyiség.

Magyar, ill. francia kártyapaklikról, ill. sakk készletről  résztvevőknek kell gondoskodni.

Akiket érdekel, igényfelmérés céljából kérjük előzetes jelentkezését a következő regisztráción.

Bővebb információt Reicher Katalin tagtársunktól kérhettek.

4/2. Kis csoportos kirándulás; Kisnánára megyünk, ahol megtekintjük a Várat, a Tájházat és a Kovácsműhelyt, dél körül megebédelünk és utána hazajövünk.

Indulás: október 7-én szerdán Miskolcról 6,30 (Eger felé menő busszal) 

             Érkezünk 8,05-kor Egerbe, 8,10-kor Egerből tovább (Bp felé menő járattal) 8,49-kor Kisnánán 

             vagyunk.       KISNÁNA program: (Vár nyitás 10 óra,) 10-11-ig várnézés, 11-kor  filmvetítés, (kb 15-20 perces vártörténeti

12,15-kor Egerbe jön egy busz, ami 12,55-kor Egerben van, tovább

indul 13,15-kor Egerből és 14,45-kor Miskolcon van.

Ha esetleg a filmvetítés után a várban szeretnénk ebédelni, az kb 12 körül lehet esetleg, akkor a következő busz 14,00-kor indul Egerbe és 14,50-kor indul Miskolcra 15,25-kor vagyunk itthon. 

A kirándulással kapcsolatos bővebb tájékoztatást Tóth Anna Mária ad.

Kedves Egyesületi Tagok!

A NAV tájékoztatása szerint egyesületünk a 2019. évi SZJA 1 %-ból 44.043 Ft összeget kapott.

Ez úton köszönöm meg mindenkinek, aki a saját vagy a hozzátartozója, barátja, ismerőse adója 1 %-át, az egyesületnek utaltatta át! Köszönjük!

Regisztráció 2020. szeptember 28. 9-11 óra között a Megyeháza B. ép. 19-es helyiségében.

 A vírus terjedésével összefüggésben legfontosabb megelőző intézkedésre hívom fel figyelmetek! 

Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek részt a rendezvényeken. A fontosabb biztonsági előírások: 

∙         A közvetlen kontaktusok (kézfogás, puszi) mellőzése, a 1,5 méteres távolság lehetőség szerinti tartása a résztvevők között.

∙         Maszk viselése zárt térben, és minden olyan helyen, ahol nehézségbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása.

∙         A gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés.

∙         Szigorúan be kell tartani a köhögés etikett szabályait (papírzsebkendő használata, annak hiányában behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, tüsszentés).

∙         Biztosítani kell legalább a szappanos kézmosási lehetőséget, papírkéztörlő használatát, lehetőség szerint vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert.

∙         Zárt térben kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres természetes szellőztetésre.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzatok Magatokra! Vigyázzunk Egymásra!

Miskolc, 2020. szeptember 20.                                                         Üdvözlettel: Siska Andrásné

Comments are closed.