2020 novemberi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

Ez év tavaszán meg voltunk győződve arról, hogy soha többé nem kell ilyen tartalmú levelet írni az egyesületi tagok részére. Sajnos tévedtünk!

 A kialakult járványhelyzet mindannyiunk életére nagyban hatással van, az egyesületünk működését pedig korlátok közzé szorítja.  Március közepe óta sok rendezvényünket, tervezett kirándulásokat, előadásokat el kellett halasztanunk. Három hónap telt el anélkül, (április, május, június), hogy találkoztunk volna. Amikor lehetőségünk volt, június végén az elnökség örömmel és nagy körültekintéssel szervezte az éves munkatervben szereplő programok helyett, a lehetőségekhez képest, kevés fertőzésveszélyt magába rejlő, szabadban tartott, közös találkozásokat. Pl: Séta és közös ebéd Lillafüreden, Kirándultunk a történelmi Avason, meglátogattuk az Aranykorona Éttermet és pincészetet. Túráztunk Komlóstetőről – Tapolcára, majd Tapolcáról a Görömbölyi pincesorra. Látogatást tettünk a Diósgyőri Várba, sétáltunk a Tündér kertbe és az Idősek Világnapján kisvonattal utaztunk Mahócára – Andó- kúthoz és a Csanyiki Erdei Iskolában egy előadás meghallgatása után megemlékeztünk az idősekről. Sétáltunk a Csanyik-völgyben és a Vadasparkban. Klubfoglalkozások keretében előadást hallgattunk meg Kínáról, Japánról és verseltünk a nyárutóról. 

Az éves munkatervünkből mi mindent nem tudtunk megvalósítani a pandémia miatt, azt majd egy másik alkalommal csokorba szedjük, és bízunk benne, hogy a következő éven vagy években teljesíthetjük.

Sajnos, a járvány helyzetre való tekintettel,  valamennyiünk  egészségének védelme,  az irántatok érzett felelősségtől vezérelve  – az Elnökség teljes egyetértésben, úgy döntött, hogy az év hátralévő időszakában személyes jelenlétet igénylő rendezvények, programok helyett online és postai úton tartjuk a kapcsolatot.

 Lehetőségeinkhez és tehetségünkhöz képest – számítva a Ti kreativitásotokra is – tartsunk virtuális sétákat, vagy ismeretterjesztést, megemlékezéseket stb. tegyünk elérhetővé, olvashatóvá – mindannyiunk örömére. ( erre már a járvány első időszakában több sikeres példa is volt)

Egy-egy rövid, érdekes kulturális, történelmi, építészeti, képzőművészeti egészségügyi stb. az életünk bármely területét érintő történést, évfordulót felelevenítő írást, képeket, videot, akár internetes anyagot, amit érdemesnek tartotok arra, hogy megosszátok az egyesület tagjaival, küldjétek el nekem, szívesen továbbítom azt.  Ha valakinek van ötlete, javaslata szabadtéri programra ahová többen is elmehetnek jó szívvel fogadjuk.

  A kényszerű bezártság időszakában sok kulturális szervezet, múzeum, mozi és színház is úgy döntött, hogy a virtuális térbe költözteti a programjait. Éljetek ezekkel a lehetőségekkel is.

Meggyőződésünk, hogy együtt, egymásra számíthatva, színessé és érdekessé tudjuk tenni  mindennapjainkat. Keressük egymás társaságát telefonon, interneten stb.   

Fokozottan törekszünk rá és azon munkálkodunk, ha véget ér a járvány, jó érzéssel tekinthessünk vissza, hogy nem engedtük meg a Covid-19 vírusnak, hogy tönkre tegye ennek a közösségnek az összetartozás érzését s immár 25 éves tevékenységét.

Kedves Barátaink!

Mi mindannyian tudjuk, hogy az időskor magában is jelentős kockázatot jelent a vírus tekintetében, sokan többféle krónikus, vagy valamilyen más betegséggel is küzdenek. A járvány kezelésében már sok jó kezdeményezés volt. Sok önkormányzat képes segítséget nyújtani az alapvető szükségletek – élelmiszer, gyógyszer beszerzése – kielégítésében az arra rászoruló időseknek. Azonban fel kell készülni, s oda kell figyelnünk a bezártság pszichés következményeire, kezelésére is. Ha bárkinek valamiben segítségre van szüksége, kérem forduljon hozzánk bizalommal, közösen biztosan megtaláljuk a megoldáshoz vezető utat.

 Minden eddiginél fontosabb az influenza elleni védőoltás beadatása különösen az időseknek, a komolyabb alapbetegséggel rendelkezőknek. A térítésmentes védőoltás október 20-a óta el érhető az orvosi rendelőkben! Bár ez nem hatásos a koronavírus ellen, de enyhíti a betegség lefolyását, s a kevesebb influenzás eset jelentősen csökkentheti az egészségügyi ellátás terhelését.

A koronavírus terjedésének lassítására, megakadályozására az egyik leghatékonyabb módszer a személyes kapcsolatok csökkentése. Továbbra is nagyon fontos a járványügyi intézkedések betartása: a maszkviselés, távolságtartás és rendszeres, szabályos, alapos kézmosás és kézfertőtlenítés, ezek mindkét kórokozó ellen bizonyítottan hatásosak a megelőzésben.

Kedves Egyesületi Tagok!

A Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének működésével összefüggő munkákat a pandémia alatt is ellátjuk, megoldjuk. Vannak olyan jogszabályi kötelezettségek, amik határidőhöz kötöttek még ebben az időszakban is. Pl: A bizonylatokkal, a könyveléssel, a pályázatok elkészítésével és az elszámolással kapcsolatos feladatok, a jövő évi munkaterv és költségvetés készítéssel, valamint az ez évi Beszámoló és a Közhasznúsági jelentés elkészítése. stb.

Abban bízzunk, hogy a 2021. év már egy kicsivel jobb lesz. Legyünk optimisták és közösen készítsünk egy programot a közgyűlés elé, aminek majdan megvalósítása során, jól érezzük magunkat.

  Kérjük segítségeteket, javaslataitokat, ötleteiteket a 2021.év programjának összeállításához. (interneten, telefonon, papíralapon, szóban)

 -A Közigazgatási Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klubja,- egyesületünk jogelődje- megalakulásáról szóló bírósági végzés jogerőre emelkedésének napja, 1996. február 13. Ebből következik, hogy 2021. évben 25 éves évfordulót is ünnepelünk.  Az évforduló méltó megünneplésével kapcsolatos ötleteket, javaslatokat, szívesen fogadunk.

– 2021 február hónapban a 3 évre megválasztott Vezetőség és a Felügyelő Bizottság, valamint a Bizottsági tagok mandátuma lejár. Az új vezetőségválasztást előkészítő Jelölő Bizottságot az elnökség megválasztotta és megbízta a feladat ellátásával. A Jelölő Bizottság elnöke: Szabó Valéria, tagjai: Reicher Katalin és Bredács László.  A témával kapcsolatosan keresni fogják a tagokat. Kérjük, segítsétek munkájukat.

Mindenkinek jó egészséget, kitartást és tartalmas időtöltést kívánunk!

Vigyázzatok Magatokra! Vigyázzunk Egymásra!

Miskolc. 2020. november 2.                   

                                                 Üdvözlettel az elnökség nevében:  Siska Andrásné

Comments are closed.