2019 október havi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

  1. 2019. október 16-án,  szerdán 14.30 órakor a TESZ Miskolc Soltész Nagy Kálmán u.2. II/4 alatti helyiségében /bejárati kapu-kód:123kulcs2486/ előadást hallgatunk meg „ A Lelkisegély Szolgálatról”.

       Előadó : Bozsik Sándorné Dr. Mengyel Katalin  

       Regisztrációs díj: 200 Ft                              

  • Október 29-én (kedden) 15.30-tól tartjuk a hagyományos Idősek Napi rendezvényünket a Megyeháza Éttermében. Az ünnepi köszöntőt követően, az énekkar előadását és a közreműködök által összeállított műsort hallgatjuk meg. Az étterem által felszolgált vacsora elfogyasztása után baráti beszélgetésre, szórakozásra van lehetőség. A jó kedvet az estéhez illő versekkel, egyéb műsorszámokkal is kérjük segíteni. A regisztráció során az erre vállalkozók jelentkezését kérjük! A vacsorához hangulatfokozót elfogadunk!

A tagok hozzájárulása a rendezvényhez 1500 Ft,- vendégeknek 3000 Ft. 

  • November 7-én tervezzük a Szinyei Merse Pál Impressziói időszaki kiállítás megtekintését Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban, valamint egy séta keretében ismerkedünk  a belváros nevezetességeivel, idegenvezető segítségével.

 Utazás: 7.28-kor induló gyorsvonattal (gyorsvonati pótjegy 150 Ft), vissza 15.26-kor induló IC-vel, helyjegy ára 330 Ft. Aki a csoporttal utazik, annak a pót- és helyjegyet közösen megvesszük, a menetjegyről – akinek még kell – mindenki maga gondoskodik. Gyülekezés a Tiszai pályaudvaron 7.15-kor. Nyíregyházán a helyi közlekedés 65 év felett ingyenes, ez alattiak a megérkezést követően a pályaudvaron mindenki váltson 2 db autóbusz menetjegyet! Regisztrációkor kell befizetni a kiállítás belépő díját (62 év alatt 1500 Ft, nyugdíjasoknak 62-70 év között 750 Ft, 70 év felett ingyenes) + oda-vissza pót- illetve helyjegy árát 480 Ft. A tárlatvezetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belvárosi séta idegenvezetési díja 7.000 Ft, amit az egyesület fizet.

A megfelelő előkészítés érdekében a szeptember 30-ai regisztráción kérjük a jelentkezést.

  • Korábbi jelentkezések alapján október 8-10. között Baranyai kiránduláson veszünk részt az egyesület tagjai mellett barátainkkal együtt.  Reményeink szerint az utazási iroda hamarosan elkészíti a „Részvételi jegyet” amit majd eljuttatunk az útitársaknak. A befizetett részvételi díj – mint azt korábban jeleztük – nem tartalmazza az utasbiztosítás díját, a helyben fizetendő idegenforgalmi adót, a belépő díjakat és a borkóstoló árát. A program során az alábbi látnivalók megtekintésével kapcsolatos belépő díjakat, a szeptember 30-i regisztráció során kérjük befizetni.

1. nap Mohács: Fogadalmi templom, Busó-ház, Csatatéri emlékhely; Siklós: Siklósi vár, (Villány: borkóstolással egybekötött pincelátogatás a Bock pincészetbe.)

2. nap Pécs: Barbakán, Székesegyház, Gász-Kászim dzsámi, Csontváry Múzeum, Zsolnay negyed felkeresése (Gyugyi-gyűjtemény, Zsolnay gyár)

3. nap Pécsvárad monostor, romkert, kápolna megtekintése, Szekszárd Babits Mihály Emlékház, séta a városban.

             Előzetes információk alapján a belépő díjak, borkóstoló nélkül: 

Teljes árú belépő (nem nyugdíjas 62 év  alatt)                             12.050 Ft

Kedvezményes (nyugdíjas 62-70 év között)                                     7.250 Ft

70 év felett (egyes múzeumok által biztosított kedvezmény)      5.250 Ft   

A 6 tételből álló borkóstoló díja 1.650 Ft, (A regisztráció során lehet jelentkezni.)

 Az utasbiztosítást csoportosan megkötjük, melynek díját, valamint a helyi idegenvezetés illetve tárlatvezetés költségét az egyesület viseli.

Az utazási iroda részéről csoportkísérő idegenvezető segíti a csoport utazását, a teljes program során.

 Kérjük az útitársakat, hogy a programban érintett látnivalókkal kapcsolatos saját élményeiket, ismereteiket az autóbuszon osszák meg az útitársakkal! Erre az utazás során kérjük a jelentkezést!

Regisztráció: Szeptember 30. hétfő 9-11 óra között, Megyeháza B. ép. 19. sz. helyiségben. 

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre!

Comments are closed.