2019 augusztus havi programok

Kedves Egyesületi Tagok!

Augusztus hónapra az alábbi programokat ajánljuk szíves figyelmetekbe.

  1. Augusztus 8-án „ SÉTA A KÁLVÁRIÁTÓL A NÉPKERTIG” 

Sétánk során megismerkedünk a Kálváriadombbal, építményeivel. Miskolc 3. legnagyobb parkjának a Népkertnek kialakulásával, műtárgyaival. Vezetőnk és mesélőnk Lengyelné Sári Éva lesz. A Vigadó épületét és történetét Veres László létesítményvezető Úr fogja bemutatni a csoportunknak. Ezután a Népkerti Söröző kerthelyiségében lehetőségünk lesz beszélgetni és fogyasztani egy frissítőt.

Találkozás a Tampere városrészben, a 28-as autóbusz végállomásánál, 13 óra 45 perckor.

A 28-as autóbusz a Búza térről indul 13 óra 30 perckor (a 2-es busz végállomásáról). Lehetőség van felszállni a Szinva Teraszon is, ide a 28-as busz kb. 13 óra 30-kor érkezik.

A séta nem megerőltető – lépcsőkön lefelé fogunk haladni. Kényelmes lábbeli ajánlott!

  • Augusztus 22-én külön autóbusszal Budapestre utazunk, ahol 10 órától megtekintjük az Inkák Aranya  és Leonardo  da Vinci kiállítását. ( Budapest, Király u. 8-10, 1061)

Az Inkák Aranya: A világ legértékesebb aranygyűjteménye Budapesten! Egy távoli, misztikus, letűnt világbirodalom titkai tárulnak fel a JVS Group Magyarország legújabb nagyszabású interaktív tárlatán. A felbecsülhetetlen értékű kiállítás a Dél-Amerikát egykoron uraló nép eredeti kincseit mutatja be, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk egy letűnt civilizáció zárt világába. A különleges, már-már földöntúlinak tetsző műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó inka kultúrát, valamint bemutatják, hogyan vette el az egész világ eszét az arany csillogása.

A “Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni” című kiállításon elérhetővé és megismerhetővé válik a misztikus da Vinci munkássága. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon több tucat fából épült találmánnyal is találkozhatnak a látogatók, amelyek működését számítógépes szimulációk segítségével is megismerhetik.

  • Augusztus 1-én Pásztó- Gyöngyöspata-Gyöngyös  útvonalon kirándulunk, a júliusi levelünkben leírtak szerint. Erre a programra már az előző regisztráción jelentkeztetek.Tervezzük, hogyaz autóbuszon tájékoztatást adunk a megtekinteni kívánt látnivalókról. Az utazás során örömmel meghallgatunk az útitársaktól Nógrád megye érintett térségéről, a Mátraaljáról, a településekről, látnivalókról információkat, személyes élményeket. Várjuk a jelentkezőket az autóbuszon!
  •  

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy segítségetekkel a Pécs-Baranya kirándulási létszám meg van. Köszönet érte mindenkinek, aki tett érte valamit.

Tájékoztatásul az utazóknak: az útiköltség hátralévő összegét két részletben kell majd befizetni. A július 29-ére tervezett regisztráción az első részlet azoknak, akik nem fizettek 5000.- Ft előleget: 21 000.- Ft, a többieknek 16 000.- Ft. A második részletfizetésre ( 15 000.-Ft)  augusztus végén kerül sor.

Felhívom szíves figyelmeteket, hogy aki még nem vette át az egyesületi fotókönyvet a következő regisztráción megteheti,1800 Ft/db.

Regisztráció időpontja: 2019.július 1. hétfő 9-11 óra között, a Megyeháza B.ép. 19. helyiség.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre!

Miskolc, 2019. június 24.

                                Üdvözlettel:   

                                                           Siska Andrásné                

Comments are closed.