1000 ÉVES MÚLTUNK NYOMÁBAN KÁRPÁTALJÁN – kirándulás Beregszász-Munkács-Vereckei hágó-Ungvár útvonalon

1000 ÉVES MÚLTUNK NYOMÁBAN KÁRPÁTALJÁN

3 nap/ 2 éjszaka

 

Időpont: 2017. június 19-21.

Útvonal:Miskolc-Tiszaújváros-Polgár-Beregsurány-Asztély-Beregszász-Munkács-Vereckei-hágó-Ungvár-Csap-

Záhony-Polgár-Tiszaújváros-Miskolc

Utazás: komfortos légkondicionált autóbusszal

Szállás: Nagyborzsován falusi túrizmus keretében, magyar családoknál, fürdőszobával rendelkező

magánházaknál, 1-2-3 ágyas szobákban

Ellátás:félpanzió a szálláshelyen

Min.létszám: 40 fő

Program:

 

1.nap: Indulás Miskolcról, a Búza térről, a Görögkat.templom melletti parkolóból reggel 6.00 órakor, találkozás 5.30 órakor. Érkezés Beregsurány határátkelőhelyen keresztül Beregszászra a határátkelés függvényében a délutáni órákban. Beregszászi városnézés: Bethlen-Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete 1629-ből), amelyben megtekintjük a Beregvidéki múzeumot, majd vármegyeháza, törvényszéki épület, Kossuth-szobor, Fedák Sári-kastély, Arany Páva étterem (volt kaszinó), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola. Tiszacsomán megtekintjük a Honfoglalás kori emlékparkot, amelyben fel lett állítva az a turul, amit eredetileg a Vereckei-hágón lévő emlékműre terveztek. Utazás a szálláshelyre.

 

  1. nap: Reggeli után indulás Munkácsra. Belvárosi séta: Fejér-ház, Munkácsy Mihály emlékek, valamint a Zrínyi Ilona által halhatatlanná vált vár. Szolyván a malenykij robotra elhurcolt áldozatok emlékére állított emlékpark felkeresése. A Vereckei-hágónál fejezzük be kirándulásunkat, rövid sétát teszünk a Millecentenáriumi emlékműhöz. Visszafelé piknik bogrács-gulyással (abárolt szalonna szendvics formájában, frissen főzött bográcsgulyás, pálinka, házi bor, sütemény, ásványvíz) várnak minket Felső-Gerebenben, egy külön erre a célra kiépített filagóriában. Visszautazás a szálláshelyre.

3.nap: Reggeli után elbúcsúzunk a vendégfogadó családoktól, majd Ungvárral, a megyeszékhellyel ismerkedünk: a vár megtekintése – Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése. Utána átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató tárlat található. Séta a belvárosban, az Ung folyón keresztül ívelő sétálóhídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,5 km) hársfasorának látványában. A szabad programot követően lehetőség nyílik az utolsó fillérek elköltésére, majd irány a Csap-Záhony határátkelőhely. Hazaérkezés a határátkelés függvényében a késő esti órákban.

ű

Részvételi díj:  26.500 Ft/fő + utasbiztosítás

Kedvezményes ár pályázati hozzájárulással min.41 fő esetén: 21.500 Ft/fő (Korlátozott számban, jelentkezési sorrendben!)

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszközlekedés, a 2 éjszakai szállás, a 2 reggeli, a 2 vacsora és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépők és az utasbiztosítás díját.

Belépők: kb. 2.000 Ft/fő

Fakultatív program: Gulyás-parti Felső-Gerebenben 2.800 Ft/fő

Ez egy nagyon jó hangulatú ebéd, nagyon szeretik a turisták, a visszajárók mindig újra kérik. A Vereckei-hágó közelében egy filagóriában várják a vendégeket. Előételként abáltszalonnás-zöldséges szendvicset tálalnak fel. Ezt követően jön maga a bogrács-gulyás, amiben több a hús, mint a burgonya. Ezután házi csőrögefánkot kapnak a vendégek, majd jön a kávé. Emellett végig ott van a házibor, a pálinka, és az ásványvíz. Az adagok nincsenek kiporciózva, így mindenki annyit ehet, amennyi jólesik. A programnak állandó költségei vannak, így azt csak akkor tudjuk megrendezni, ha minimum 30 fő igényli.

 

Figyelem! Az utazáshoz min. 1 hónapig érvényes útlevél szükséges, vízum nélkül.

Fontos! 2017. márciustól a 65. életévét betöltött személy magánútlevele illetékmentes!

 

Jelentkezési határidő: 10.000 Ft előleggel 2017. április 24.! Hátralék: június 1-ig

 

Kellemes, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!

Comments are closed.