Kedves Egyesületi Tagok!


–Az ismert okok miatt kihirdetett vészhelyzet minden elképzelést és tervet felül írt. Mi, akik ebben a helyzetben a legveszélyeztetettebb korcsoport vagyunk, nem tehetünk mást, mint betartjuk az óvintézkedéseket. (otthonmaradás, távolság és időszabályok, emberség, együttérzés, egymásra figyelés, higiénia stb.)

Az életben számos örömteli és kritikus helyzetnek részesei, túlélői vagyunk. Családi, baráti segítséggel, szerencsével sikerült a nehézségeken túljutni-, legyőzni, sikerült az örömszerzés. Így lesz ez most is, fogadjuk el a segítséget, a támogatást, a biztató szavakat.

Akiknek nincs közelben hozzátartozói segítség, lehetőségük van igénybe venni külső támogatást.  Ennek több féle kialakult gyakorlata van Miskolcon. Ingyenesen hívható zöld szám 06 80 46 00 46.

Érdeklődés esetén,- egyéb, ellátással kapcsolatos  kérdésekre, szívesen segít megfelelő választ keresni, telefonon keresztül  > elnökségünk tagja > Tohainé Orendi Éva  0670/881 4949.

–Egyesületünk Közgyűlése, kirándulásokban, rendezvényekben, foglalkozásokban gazdag programot fogadott el a március 9-én megtartott ülésén. Ezt követően azonban minden összejövetelünk elmaradt. Április – május hónapra tervezett programokat előre láthatólag nem tudjuk megtartani. Néhány kirándulással kapcsolatosan már előzetesen tettünk intézkedéseket, de a helyzetre való tekintettel azokat bizonytalan időre elhalasztjuk.  A június elejére terezett beregfürdői 3 napos üdülésre visszatérünk.

Bízunk benne, hogy a most elmaradt programokat az év során sikeresen meg tudjuk szervez- ni és azon valamennyien jól érezzük majd magunkat.

–Addig is míg személyesen nem találkozhatunk tervezzük a kényszerűen elmaradó programok közül néhányat (pl. a Költészet napi megemlékezést és Bari Gábor költő bemutatását) a Közig. Nyugdíjasok Facebook csoportban pótolni. Akinek van lehetősége csatlakozzon a csoporthoz.

–2019. év bővelkedett eseményekben, rendezvényekben. Ezekről a Közgyűlésen beszámoltunk, szeretnénk feleleveníteni néhány emlékezetes pillanatát e levél mellékleteként, megkísérlem elküldeni a videót és bemutatókat. Majd küldök néhány szórakoztató videó anyagot is, unaloműzőnek.

 — Fontosnak tartjuk, hogy kifejezzük köszönetünket Mindazoknak, akik nap, mint nap teszik a dolgukat, hogy minél gyorsabban kilábaljunk a vírus okozta megpróbáltatásokból. Elsősorban az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóinak, a kereskedelemben, a közlekedésben, postán, közigazgatásban dolgozóknak és mindazoknak, akik munkája eredményeként nem kell lemondanunk megszokott komfortunkról, biztosítják a villany, a gáz, vízellátást, a mindennapi életünk feltételeit – hiszen ők is sérülékeny emberek, féltik a saját és családjuk életét a vírustól – de ott vannak és helyt állnak. 

 Hallgassuk meg együtt ezt a dalt és Köszönjük Nekik!

Kedves Barátaink!

–A szigorú szabályok nem zárják ki, sőt kötelezővé teszik az egymással való kapcsolatok tartását.   Hívjuk, keressük egymást a modern világ eszközeivel telefonon, sms-ben, e-mailben, viberen stb.

Az „Élet arra tanít, hogy senki nem talál vigaszra, ha mást nem vigasztal. Semmit sem kapunk, ha nem adunk.”   A remény a miénk!

 Adjuk meg a hitet, a reményt egymásnak, hogy a nehéz időszakon túljutva örömteli találkozások, programok részesei leszünk.

A mielőbbi személyes találkozásban reménykedve, mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Vigyázzatok Magatokra! Vigyázzunk Egymásra!

Miskolc 2020. április 1.

                            Egyesület elnöksége nevében, üdvözlettel:

                                                                                                                 Siska Andrásné

Comments are closed.